Tag | Back in time

Ik heb deze tag al ontzettend lang bewaard om ‘ooit een keer in te vullen’, maar eerlijk gezegd was ik hem allang weer een beetje vergeten. Toen ik door mijn concepten bladerde kwam ik hem weer tegen, dus bij dezen vul ik hem alsnog in. Hij is bedacht door Marlous.

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?
Pfoe, dat is een lastige, want mijn allereerste blog bestaat niet meer. Ik vermoed dat het een stukje was waarin ik mezelf voorstel. Toen ik mijn huidige blog begon publiceerde ik als eerste een aantal oude columns, waaronder deze.

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Dat weet ik nog precies: ik zag in een tijdschrift een stukje staan over iemand die een eigen blog had, en dat wilde ik ook. Ik zocht de site op, web-log.nl was het, en ontdekte dat het vrij eenvoudig was om zelf een blog te beginnen. En hoppa, mijn eerste blog was geboren. Dat zal rond 2005 geweest zijn denk ik.
Intussen heb ik wel de nodige dips achter de rug hoor, en mijn eerste blog is er dus niet meer. In 2008 begon ik mijn huidige blog, en ik heb er nog altijd veel plezier in.

3. Welke lay-outs heb je gehad?
Het was dus nooit in me opgekomen om lay-outs te bewaren. Ik moet het dus doen met wat Wayback Machine mij kan geven. Ook deze blog is ooit begonnen bij web-log.nl, maar daar zijn geen lay-outs meer van te vinden. Wat ik nog wel weet was dat hij een tijdje hysterisch roze is geweest.

layout1

In 2012 verhuisde ik van web-log.nl naar wordpress.com, en dit was de eerste lay-out die ik op mijn nieuwe adresje had.

layout 2

Deze heb ik ook gehad. Wel roze, maar niet meer zo hysterisch als het geweest is. Ik weet toevallig dat er bovenin een kopfoto van rozen stond in plaats van het witte vlak wat je hier ziet.

layout3

Dit was de eerste layout die ik op mijn eigen domein had. Een enorme kopfoto, en verder blauw met wit. Daarna bleef ik een beetje in de witte layouts, meestal met een paar gekleurde accenten.

layout4

En dit was één van de laatste lay-outs die ik had voor mijn huidige lay-out. Ik gebruik nog steeds dezelfde kopfoto, maar de rest is nog een keer aangepast.
Ik vind het leuk om dit terug te zien, sommige was ik alweer vergeten. Jammer dat ik de hysterisch roze niet meer kon terughalen.

4. Wat was het allereerste perspakketje wat je mocht ontvangen?
Mijn allereerste samenwerking was een advertorial voor Velux. Het allereerste product wat ik ontving was de sportarmband waarmee ik mijn telefoon om mijn arm kan dragen. Die gebruik ik nog regelmatig.

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Moet ik echt gaan kiezen? Er staan ruim 1700 blogs op deze site, ik heb echt geen idee wat mijn favoriet is.

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?
Er zijn een heleboel bloggers die ik met plezier volg, maar echt een voorbeeld heb ik geloof ik niet. Ik doe toch vooral lekker mijn eigen ding.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?
Helemaal niks denk ik. Ik ben hartstikke tevreden met hoe het nu is.

Wat was jouw reden om te beginnen met bloggen?

6 gedachtes over “Tag | Back in time

 1. Hahahahaha de reden om zelf een blog te starten, dat ging nog anders toen voor mij, ik had al een NL domein, Suusjesworld geheten, zoals een eerste website voor blog eruit zag en waar het eventueel uit bestond, het waren verschillende werelden, thema’s en zo ook mijn dochter, charmedgirl toen, die een didl site opzette omdat ik dat al had bla… toen ging het nog om plaatjes zoeken etc… jeetje ik word oud!

  Op den duur ben je wel klaar met bouwen maar hey! Toen ik de lol niet meer zag, 2001 denk ik.. kwam blogger ineens en was daar Merel… blogster ineens… en zo met wat html kreeg ik er een wereld bij, namelijk mijn blog… maar ja, familie wilde niet in beeld, niet genoemd worden dus, kreeg ik al snel een probleem, kon het bijna nergens over hebben… en toen kwam inderdaad web-log.nl en startte ik daar, het was toen al zo… dat diegenen met eigen domein, niet mee gingen omdat ze web-log.nl niet op de blogroll konden zetten en andersom liep het ook wat spaak…

  Maar goed, dat is lang, echt heel lang geleden, ik kan bijna zeggen… ik blog al 20 jaar :O nu dus zo’n 18…

  X

  Like

 2. Leuk om zo terug te blikken! Ik zie dat een van je oude blogthema’s mijn huidige is 😉 Ik ben ook vroeger begonnen met web-log, en toen had ik echt zo’n verschrikkelijke tienerblog, haha.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.