Gelezen | 4x uit de vakantiebieb

Ik heb in mijn vakantie veel kunnen lezen, en toen had ik zomaar vier boeken uit. Om te voorkomen dat er alleen maar boekrecensies te lezen zijn in de zomermaanden verzamel ik er in de tijd van de vakantiebieb meerdere in een blogpost.

Van Chanel naar flanelVan Chanel naar flanel – Marijke Vos
Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?
Van Chanel naar flanel is een heerlijke feelgood roman van Nederlandse bodem. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, er zit genoeg drama en spanning in om niet voorspelbaar te worden.
Erg leuk geschreven, en ook de personages zijn goed uitgewerkt. Met een gezonde dosis humor, heerlijk tussendoortje voor in de zomer.

Wild – Mel Wallis de VriesWild
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…
Ik had nog niet eerder een boek van Mel Wallis de Vries gelezen, en het verhaal deed me ergens een beetje denken aan de boeken van Maren Stoffels. Wat niet erg is natuurlijk, die zijn hartstikke leuk.
Dit boek is vlot geschreven, spannend en de ontknoping was toch wel onverwacht. De personages zijn goed uitgewerkt, en de emoties zijn levensecht. Eigenlijk is het een jeugdboek, maar ook voor volwassenen is dit een heerlijk boek.

Onverwacht verliefdOnverwacht verliefd – Saskia Schouten
Vriendinnen Brigitte en Iris vliegen samen een weekendje naar Praag.
Op de Karelsbrug ontmoet Brigitte de knappe schilder Vilek, op wie ze meteen smoorverliefd raakt.
Terug in Nederland komt Iris in de trein spetter Florian tegen. Het klikt meteen tussen die twee en Iris geeft Florian haar telefoonnummer.
Maar terwijl Brigitte een paar weken later alweer naar Praag vliegt om Vilek te zien, blijft de mobiel van Iris akelig stil. Waarom belt Florian haar niet?
Deze was het helaas niet voor mij. Het is leuk en vlot geschreven, maar daar is alles mee gezegd. Ik vond dat het boek diepgang miste en het was niet realistisch. De personages maken heftige dingen mee, maar daar wordt naderhand nauwelijks op in gegaan, het blijft luchtig en aan de oppervlakte, waardoor de heftige situaties eigenlijk weinig toevoegen aan het verhaal. Jammer, hier was zo veel meer uit te halen.

Vijftien – Marlies SlegersVijftien
Wie jaagt, weet ook precies waar de prooi te vinden is. En jij, Elena, bent mijn prooi… De 15-jarige Elena voelt zich na de dood van haar vader eenzaam en onbegrepen. Dan leert ze Tim via een chatsite kennen. Ze wordt verliefd op hem en besluit hem te ontmoeten. Niet lang daarna is ze spoorloos… De 17-jarige Job probeert zijn verleden met drugs en drank – en de reden dat hij zo ontspoorde – te vergeten. Zijn dominante vader maakt het hem niet gemakkelijk. Gelukkig kan hij zijn frustraties kwijt op de kickboksschool, waar hij Daan leert kennen. Maar waarom zegt Daan toch dat hij Job kent? Dan doet Job een schokkende ontdekking en Elena heeft al haar moed nodig om niet als prooi te eindigen in de handen van een geslepen jager…
Ik krijg niet zo vaak écht de kriebels van een boek, maar Marlies Slegers heeft het voor elkaar. Dit boek gaat over grooming, en het is griezelig realistisch. Dit zou mijn buurmeisje kunnen overkomen, bij wijze van spreken. Sterker nog, ik denk dat het mij had kunnen overkomen als het in mijn kindertijd al actueel was geweest.
Je leest het boek met wisselend perspectief vanuit Elena, ‘Tim’ en Job, en door het boek heen leer je ze alledrie steeds beter kennen. Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk. Vooral de hoofdstukken uit Elena’s perspectief gaan door merg en been, je voelt o met haar mee. Ik denk dat deze ook heel geschikt is voor in de klas.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

 

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.