Restaurant | ’t Berghuis in Amerongen

Een paar maanden geleden kocht ik via Groupon een bon waarmee we samen onbeperkt pannenkoeken konden eten bij restaurant ’t Berghuis in Amerongen. In mijn vakantie hebben we de bon ingewisseld bij dit gezellige restaurantje.

Afbeeldingsresultaat voor berghuis amerongen ’t Berghuis ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en de rit er naartoe was al mooi. Toen we terugreden zagen we zelfs een hert vlak voor de auto oversteken.
Het is een gezellig, oud restaurantje met een speeltuin ernaast voor de kinderen. We mochten kiezen of we binnen, in de serre of op het terras gingen zitten. Wij kozen voor de serre, buiten was het erg druk met spelende kinderen, maar binnen zitten vonden we ook zonde met het mooie weer. De kinderen zijn overigens niet storend vond ik.
Ik hoor wel eens dat er bij dit soort arrangementen via Groupon tijd gerekt wordt, dat het langer duurt voordat je geholpen wordt zodat je maar zo min mogelijk eet in die tijd. Maar dat was hier absoluut niet het geval. We hadden twee uur de tijd, en we hoefden geen moment lang op onze pannenkoeken te wachten. Ze smaakten ook erg goed, en ze waren rijkelijk belegd. We hebben ieder drie pannenkoeken op, en daarna zijn we toch voor een ijsje gegaan. Die zat niet bij de prijs in, dus die moest apart afgerekend worden, net zoals de drankjes. Ik had een bananasplit, en ook die was ontzettend lekker.
Pannenkoeken zijn wel de specialiteit van ’t Berghuis, maar daarnaast kun je er ook terecht voor bijvoorbeeld barbecue arrangementen, high tea’s of buffetten. Je kunt er ook een feestje vieren met grotere groepen.
Midden in het bos zit je ook in een mooie omgeving om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. We zijn er nu alleen gaan eten, maar we willen zeker nog een keer terug. De honden hadden we deze keer thuis gelaten, maar ze zijn hartstikke welkom, dus de volgende keer combineren we het waarschijnlijk met een lekkere wandeling met Nina en Macho.

Update januari 2023: we zijn hier nog regelmatig met veel plezier teruggeweest, maar helaas bestaat ’t Berghuis niet meer. Dat is allemaal niet netjes gegaan, en het restaurant wat er nu zit, Mas Montagne, heeft ondanks de naam niets te maken met ’t Berghuis uit deze blog.

Een gedachte over “Restaurant | ’t Berghuis in Amerongen

  1. Altijd leuk, en als je geen kinderen om je heen wilt? Moet je zeker pannenkoeken thuis gaan bakken hahahahaha Ze zijn er nu eenmaal, ze horen er, en gelukkig kun je kiezen dan 😀

    Wij gaan altijd naar de Panoramahoeve bij Ede-Wageningen…. don’t ask.. en daar moet je soms buiten wachten op een tafeltje zo druk is het er altijd, hahaha

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.