Gelezen | The Chemical Garden trilogie van Lauren DeStefano

The Chemical Garden Trilogy by Lauren DeStefano | Chemical ...

Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren zijn alle mensen veranderd in tijdbommen: door een genetisch virus wordt de tweede generatie niet ouder dan 25 jaar. Jonge meisjes worden ontvoerd om te trouwen, om te voorkomen dat de mensheid zal uitsterven.

Toen het eerste deel in deze trilogie uitkwam werd ik erg nieuwsgierig, maar doordat het er niet van kwam om ze te lezen vergat ik de serie een beetje. Toen ik hem onlangs weer tegenkwam en kon lenen ben ik ze alsnog gaan lezen.
In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik ervan vond. Aan de ene kant zat ik wel zo in het verhaal dat ik wilde weten hoe het verder ging, aan de andere kant vond ik sommige elementen op zijn zachtst gezegd nogal ‘disturbing’, bij gebrek aan een beter woord hiervoor. Zoals de introductietekst al zegt worden jonge meisjes ontvoerd om te trouwen, en meer. En ‘jonge meisjes’ zijn echt jong, de jongste hoofdpersoon is dertien jaar.
Daar moest ik even doorheen, maar uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het. Want het verhaal is verder echt wel goed. Spannend, mysterieus, meeslepend. Het is vlot en beeldend geschreven, bijna alsof ik er zelf bij ben.
Met een paar onverwachte wendingen en een, in mijn ogen absoluut onnodig, onverwacht sterfgeval is de serie zeker het lezen waard. Een iets ander dystopisch verhaal dan je misschien gewend bent, maar daardoor juist interessant. Een verhaal om bij na te denken, ook als je het uit hebt. Want hoever moeten we gaan om de perfecte mens te creëren?
De serie bestaat uit drie delen, Verwelken, Vrees en Verbreken.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.