Vega-test | De Vegetarische Slager ft. Mora

moravegaSinds kort heeft De Vegetarische Slager een samenwerking met Mora, en dat heeft geleid tot vegetarische ‘draadjesvleesch’ kroketten en bitterballen, en vegan ‘kip’corns. Helaas in eerste instantie alleen bij de Jumbo te koop, maar toen ik ze deze week in de folder van onze Coop zag gingen ze natuurlijk mee naar huis.

Allereerst: ze zijn bedoeld voor de airfryer en de oven, en er staat op dat ze niet geschikt zijn om te frituren. Ik zou ik niet zijn als ik niet een heel klein beetje eigenwijs was. Toen Lief ging frituren heb ik ze er gewoon bij gegooid. En daar smaakten ze niet minder om. Voor een goede test probeerde ik ze natuurlijk ook in de airfryer, en net zoals bij andere snacks maakt het qua smaak niet uit en zijn ze uit de frituurpan gewoon iets vetter.

Afbeeldingsresultaat voor mora vegetarische bitterballenVegetarische draadjesvleesch bitterballen
Het is dat het verschil tussen deze bitterballen iets donkerder van kleur zijn dan de vleesbitterballen die we meestal hebben, maar ik twijfelde echt even of ik niet het verkeerde doosje opengemaakt had. Ze zien er zo echt uit, en zo smaken ze ook. Helemaal geen nasmaak, en het is net echt vlees.
Niet zo geschikt voor mensen die echt niks meer willen eten wat op vlees lijkt dus, maar ik ben er gek op.
★★★★★

Vegetarische draadjesvleesch krokettenAfbeeldingsresultaat voor mora vegetarische kroketten
Eigenlijk heb ik niet zoveel meer toe te voegen aan het verhaal van de bitterballen, ook dit is een topproduct. Als ik dan een nadeel zou moeten noemen is het dat ze aan de kleine kant zijn. Maar de kroketten smaken net als de bitterballen, gewoon ontzettend goed en niet van echt te onderscheiden.
★★★★★


Gerelateerde afbeeldingVegan kipcorns
Natuurlijk heb ik de kipcorns ook geproefd, daar was ik vroeger al hartstikke gek op, dus ik was benieuwd naar de vegetarische variant.
De kipcorn lijkt íets minder echt dan de kroketten en de bitterballen, maar het is evengoed een super vervanger. Erg lekker, ook al proef ik wel dat het geen echte kip is. Hij is iets droger dan de echte kipcorn, maar zeker niet taai.
Ook deze ga ik zeker vaker meenemen. Bonuspunten omdat deze helemaal plantaardig is.
★★★★

Ik vind dit een mooie samenwerking tussen De Vegetarische Slager en Mora, en ik hoop op meer lekkere producten. En natuurlijk hoop ik dat de Coop ze blijft verkopen, en dat het niet eenmalig een week was vanwege de Week Zonder Vlees.

Heb jij ze al geproefd?

10 gedachtes over “Vega-test | De Vegetarische Slager ft. Mora

 1. Ik ren meteen naar de winkel! Ben groot fan van bitterballen en kroketten maar de groentenkroketjes vind ik maar zozo…. Dank voor het voorproeven! Zo te lezen was het geen straf

  Like

 2. Wat een leuke test! Ik heb ze van de week toevallig ook gekocht en wou ze van het weekend eens gaan testen. Ben nu nog nieuwsgieriger geworden!

  Like

 3. Oh leuk! Hopelijk hier in België ook ergens te krijgen! 😀 Ben volop bezig met uittesten en bitterballen vind ik echt mega lekker dus zou fijn zijn als daar een lekker vega alternatief voor is.

  Like

 4. Heel leuke test! Ik heb ze nog niet gekocht, maar heb ze al meerdere keren in mijn handen gehouden in de supermarkt. Ben wel heel benieuwd, vooral naar de bitterballen en kroketten. In restaurants eet ik graag als lunch een boterham met groentekroket.

  Liefs,
  Marloes

  Like

  1. Zojuist voor het eerst de kroket geprobeerd! In de oven, werd lekker knapperig en een vulling die ik niet kan onderscheiden van de vleesvariant. Eindelijk weer af en toe een heerlijk kroketje op brood met mosterd tijdens de lunch. 🙂

   Like

 5. Ik ben er nu al super enthousiast over al heb ik ze nog niet geproefd. Helaas heb ik zelf geen frituurpan en/of airfryer, dus ik ben afhankelijk van andere vega/flexitariers, of cafe’s/cafetaria’s met een vegetarisch assortiment. Ben benieuw waar ik ze het eerst tegenkom.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.