Recept | Lasagne met gegrilde courgette

Lasagne is één van de gerechten waarin ik het vlees nooit vervang door vleesvervangers. In plaats daarvan varieer ik met verschillende groenten in de saus. Dat maakt het meteen een stuk minder machtig, en ook nog iets gezonder. En ik eet iedere keer iets anders, dat verveelt nooit.

img_3434.jpg

Ingrediënten voor een ovenschaal
– 200 gram courgette in plakjes
– 500 gram champignons
– 4 flinke tenen knoflook
– 2 flinke uien
– 280 gram tomatenpuree
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
– een beetje suiker
– lasagnebladen
– een zakje geraspte kaas
– bechamelsaus (zelf gemaakt of uit de supermarkt)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn, en snijd de uien en de champignons in grove stukken. Bak ze gaar en voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe. Breng de saus op smaak met peper en zout, en eventueel een beetje suiker. Proef zelf wat je lekker vindt.
Gril de courgetteplakken aan beide kanten.
Als de courgette gegrild is en de saus is klaar ga je stapelen in de ovenschaal. Begin met een laag courgette, vervolgens een laag saus en tot slot een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is, eindig met een laag lasagnebladen. Als je het nog gezonder wilt maken laat je de lasagnebladen weg en gebruik je de courgette als bladen, ik ging niet per se voor gezonde lasagne.
Bedek de lasagne met de bechamelsaus en geraspte kaas naar smaak. Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. De tijd kan per oven verschillen, door met een vork te prikken kun je voelen of de bladen gaar zijn.
Serveer met een lekkere frisse salade.

Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Recept | Lasagne met gegrilde courgette

  1. Vind lasagne zonder vleesvervangers ook veel lekkerder. Het vegetarische gehakt voegt naar mijn mening helemaal niks toe aan het gerecht. Een salade bij de lasagne vind ik ook altijd lekker, voor de variatie!

    Liefs,
    Marloes

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.