Gelezen | Ik wil jou(w) baby van Wendy Louise

Ik wil jou(w) baby!Dankzij een erfenis van haar opa, is Sara de trotse eigenaar van het goedlopende hotel Hoteldebotel. Samen met haar zus Mia, die drie jaar jonger is, runt zij het hotel. Het is hard werken, maar de voldoening is groot. Als ze toch iets meer tijd voor haarzelf wil vrij maken, besluit ze een hotelmanager aan te nemen. Dit wordt Ries, een man die jarenlange ervaring in de horeca heeft. Alles loopt op rolletjes. Maar dan, vlak voordat Sara dertig wordt, begint haar biologische klok te tikken. Een partner heeft ze niet, maar ze weet wel dat ze heel graag moeder wil worden en daar wil ze niet jaren op wachten. Sara bedenkt een masterplan. Onder valse voorwendselen gaat ze een half jaar naar Mallorca, waar haar beste vriend woont. Hij zal, zonder dat hij het weet, de vader worden van haar kind. Op haar eenendertigste zal Sara moeder zijn.

Na veel positieve reacties op ‘Ik wil jou(w) baby‘ wilde ik het natuurlijk ook graag lezen. En ik had wel weer een keer zin in een luchtige chicklit voor tussendoor.
En eerlijk is eerlijk, dit boek leest heerlijk weg. Het is vlot geschreven, en het is duidelijk dat de schrijfster goed bekend is op Mallorca. Ze weet de plaatsen zo goed te omschrijven dat ik ze voor me kan zien, en ik ben er nog nooit geweest.
In eerste instantie vond ik de hoofdpersoon niet zo leuk, maar dat kwam vooral door de keus die ze maakte, daar ben ik gewoon niet zo voor. Maar als lezer krijg je toch sympathie voor haar, of je het nou met haar eens bent of niet. De personages zijn wel erg levendig, het is tijdens het lezen net of je bevriend met ze raakt.
Vooral de eerste helft van het verhaal is her en der wat voorspelbaar, maar op andere momenten juist weer verrassend. Op een gegeven moment dacht ik dat het verhaal bijna af was, maar ik zag dat ik nog maar net over de helft was. Wat moet er nu nog gebeuren, vroeg ik me af. En toen kwam er nog een onverwachte wending.
En dat had van mij niet gehoeven. Het boek werd niet opeens slecht, het was nog steeds net zo goed geschreven, maar ik ‘voelde het niet meer’. Dat lag meer aan mij dan aan het boek denk ik hoor. Van mij had het verhaal voor de plottwist mogen stoppen.
Het einde vond ik, in combinatie met de plottwist, dan wel weer mooi. Aangezien die plottwist er nou eenmaal in zit had het boek geen beter einde kunnen hebben dan dit wat mij betreft.
Gemengde gevoelens dus, maar nogmaals, ik denk dat dat vooral aan mij ligt. Ik heb gelachen en gehuild, ik kon de sfeer proeven en leek midden in het verhaal te staan, dus wat dat betreft, hartstikke goed. Ik raad dit boek aan iedere chicklitliefhebber aan, maar pas op! Het is niet alleen maar luchtig.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Een gedachte over “Gelezen | Ik wil jou(w) baby van Wendy Louise

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.