Plantjes-shoplog

Ik was vanmiddag even in het tuincentrum. Vorige week kocht ik een kweekbak bij de action om mijn groente en kruiden in te zetten, en die moest natuurlijk gevuld worden. De zaadjes die erin zouden gaan had ik al in huis, dus ik had alleen maar een paar zakken potgrond nodig.

Maar het tuincentrum inlopen en alleen met een paar zakken potgrond weer naar buiten komen, dat kan ik niet. Dus kocht ik ook een paar leuke planten, voor binnen en voor buiten. De buitenplanten allemaal wintervast, dus als het toch nog een keer winter zou worden overleven ze het als het goed is gewoon. De tuin ziet er meteen weer een stuk vrolijker uit.

Ik kocht viooltjes in allerlei kleuren, dianthussen en campanula’s. Campanula’s hebben we vaker in de tuin gehad, maar deze hebben twee kleuren per plant, wit en paars, dat heb ik nog nooit eerder gezien. Ik nam er twee mee. Van de dianthussen nam ik er vier, allemaal met een verschillende kleur.
Oh, en een potje visvoer, dat is dat gele ding.

En voor binnen kocht ik deze drie beauty’s. Een bloeiende lidcactus, ik heb hem eerder nooit aan het bloeien gekregen, dus nu heb ik hem maar gewoon in bloei gekocht. En twee Haworthia’s, een Fasciata en een Limifolia. De Haworthia Fasciata (die met wit) schijnt ook nog een extra speciale variant te zijn. Ik kocht ook nog een potje met drie hyacinten. En natuurlijk nam ik ook de potgrond mee.
Eigenlijk wilde ik ook nog een stippenbegonia, maar die hadden ze helaas niet. Komt vast een volgende keer wel. Ik heb nog lege bakken in de tuin, dus ik heb binnenkort nog wel een keer ‘alleen maar potgrond nodig’.

4 gedachtes over “Plantjes-shoplog

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.