Vega-test: paté/smeerworst

pateEr was tot nu toe nog geen broodbeleg voorbij gekomen in de vega-test, terwijl brood eigenlijk één van de makkelijkste maaltijden is om vegetarisch te maken. Het was mijn eerste stap, geen vlees meer op brood. Maar paté en smeerleverworst zijn zo lekker. Gelukkig zijn er ook lekkere varianten zonder vlees.

Linera Smeerpat̩ tuinkruiden (125g) - Prijzen en ...Garden Gourmet РVegetarische smeerworst met tuinkruiden
Dit was de eerste vleesvervanger ooit die ik at, jaren geleden. Ik at nog volop vlees, maar was wel nieuwsgierig naar de smaak van vervangers, dus ik proefde deze. Toen heette het zelfs nog Tivall volgens mij. En toen al vond ik hem erg lekker. Het heeft de structuur van smeerworst, en het smaakt naar smeerworst. Altijd als ik bij de Albert Heijn ben neem ik er wel eentje mee, het is één van mijn lievelingsdingen om op mijn boterham te smeren. Hij is er ook zonder tuinkruiden, maar die heb ik nog nooit ‘in het wild’ gespot, dus nog niet geproefd.
★★★★★

Vivera – Vega Paté Vivera vega paté (125g) - Prijzen en Aanbiedingen ...
Deze kwam ik laatst tegen bij onze vaste supermarkt, en ik was blij verrast dat zij nu ook een paar vegetarische producten voor op brood verkopen. Ik nam hem mee uit nieuwsgierigheid, maar eigenlijk vond ik de kleur er bij voorbaat al minder aantrekkelijk uit zien dan die van Garden Gourmet. Natuurlijk probeerde ik hem toch, maar mijn voorgevoel werd wel bevestigd: deze vond ik echt niet lekker. Ik kon er de vinger niet goed op leggen waar het nou eigenlijk naar smaakte, maar niet naar paté. Ik heb deze niet opgemaakt.
★☆☆☆☆

De Vegetarisch Slager petit paté 5 x 24 gram | Alles-in-1 ...De Vegetarische Slager – Petit Paté
Deze gaan hard bij onze Albert Heijn, ze zijn bijna altijd uitverkocht. Maar ik heb een zakje gescoord, en natuurlijk heb ik ze geproefd. De structuur en de kleur zijn in ieder geval aantrekkelijk, het ziet er lekker uit en het is smeuïg. Ik vind de smaak ook erg lekker, maar je kunt wel proeven dat het geen vlees is. Deze paté is vegan.
Wat ik wel jammer vind is dat de porties per stuk verpakt zijn. Wat mij betreft had dat prima een grotere verpakking kunnen zijn, zoals de andere twee hebben. Ik vind het zonde van alle plastic. Aan de andere kant begrijp ik zeker het idee van eenpersoonsporties, maar ik heb niet het idee dat het nodig is.
★★★★

2 gedachtes over “Vega-test: paté/smeerworst

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.