Gelezen: Ik Heb Geen Zin van Annemerel de Jongh

Ik heb geen zinJe ‘moet’ eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg; het is koud, te nat, te warm; je hebt spierpijn of een kater; je hebt het echt veel te druk en je bent moe… Met andere woorden, je motivatie is ver te zoeken.
Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel en van bekende en onbekende hardlopers. Over hardlopen in de stromende regen, in de vrieskou, na die oud en nieuw die net iets te gezellig was… Zeker weten dat jij tijdens het lezen van deze verhalen overgehaald wordt om wel dat stapje van de bank naar de deur te maken. Want uiteindelijk is die stap vaak zwaarder dan iedere stap die je verder zult zetten.

Ik was ontzettend enthousiast over het eerste boek van Annemerel, dus deze stond al langere tijd hoog op mijn lijstje om te lezen. Toch kwam het er lang niet van, het boek is er inmiddels al een tijdje. Maar toen ik zag dat ik hem via Kobo Plus kon lezen heb ik hem natuurlijk meteen gedownload.
Ik heb geen zin staat vol met motiverende verhalen om maar van die bank af te komen en te gaan hardlopen. Verhalen van Annemerel zelf, maar ook van andere bekende en onbekende hardlopers. En gebrek aan motivatie is iets wat volgens mij iedereen die sport wel herkent.
Het boek is vlot en enthousiast geschreven, en ja, het is echt motiverend. Na afloop had ik meteen zin om mijn hardloopschoenen aan te trekken en te gaan. Het enthousiasme van Annemerel werkt aanstekelijk, en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling van dit boek.
Ik zou het boek nog wel in fysieke vorm willen aanschaffen, dit is echt een boek wat ik er nog eens bij zou pakken als ik op zoek ben naar een dosis motivatie.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Gelezen: Ik Heb Geen Zin van Annemerel de Jongh

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.