10x Waarom de herfst ook wel iets heeft

herfstEigenlijk was ik nog lang niet klaar met de zomer, maar we kunnen er niet meer onderuit: het is écht herfst. Inmiddels begin ik toch wel aan het idee te wennen, en laten we eerlijk zijn, de herfst heeft ook wel zijn charme, toch?

♥ Oke, het wordt kouder buiten. Maar zeg nou zelf, met een dekentje, een goed boek en een grote pot warme thee op de bank, dat is toch ook best gezellig? Ik heb mijn fleecedekentje in ieder geval alweer tevoorschijn gehaald, dat is ook nog eens stukken beter voor het milieu dan de verwarming.

♥ Kruidnoten! En in het bijzonder chocoladekruidnoten natuurlijk. Ze liggen al even weer in de winkel, en ja, ik heb mijn eerste zakje al gekocht.

♥ Een excuus om mijn nieuwe pantoffels te dragen. Eigenlijk kocht ik ze in de zomer al, maar toen was het natuurlijk nog veel te warm om ze te dragen. Nu kan het eindelijk, en ze zitten zo lekker! Nooit meer koude voeten.

♥ Zo veel kleur buiten. Ik ga graag wandelen of hardlopen, en in de herfst ziet alles er zo mooi uit. Blaadjes in alle kleuren, paddenstoelen, en in het licht van de herfstzon ziet alles er extra mooi uit.

♥ Laarsjes! In de zomer draag ik het liefst open schoenen, of op zijn minst luchtige, laarsjes vind ik dan echt te warm. Maar in de herfst komen ze weer uit de kast.

♥ Warme chocolademelk met slagroom! Oke, dit kan natuurlijk altijd. Maar vind je ook niet dat het extra lekker smaakt als het buiten niet boven de 25 graden is?

♥ De perfecte hardlooptemperatuur. Niet te koud en niet te warm, wat wil je nog meer?

♥ Herfstdecoratie natuurlijk. Sommige mensen vinden er niks aan, maar ik hou ervan om lekker in de weer te zijn met decoratie. Dus als het seizoen veranderd zie je mij lekker rommelen. En de herfstdecoratie is zo leuk! Dennenappeltjes, herfstblaadjes, eekhoorntjes. ik hou ervan.

♥ Het muggenseizoen is voorbij. Dat heeft geen uitleg nodig, toch?

♥ De zon zien opkomen. Ik hou echt van de lange dagen in de zomer, maar het heeft ook wel wat om de zon te zien opkomen, in plaats van wakker te worden terwijl het al volop licht is.

11 gedachtes over “10x Waarom de herfst ook wel iets heeft

 1. Ik hou wel van de herfst. Zowel van de zonnige dagen als de druilerige dagen. Bij die laatste is het heerlijk om binnen te zitten en te genieten van een boek bij kaarslicht. Maar ook een wandeling maken als het regent, schrikt mij niet af.
  Ik zou weer eens tijd moeten maken om dat met Luna te doen…

  Like

  1. Oh nee, als het regent blijf ik lekker binnen, ik ben wel echt een mooiweerwandelaar :’) De hondjes gelukkig ook, die houden helemaal niet van regen. Tot de hoek van de straat krijg ik ze eventueel mee, snel plassen en dan weer naar binnen. Maar het liefst gaan ze helemaal niet de deur uit als het regent… eigenwijsjes 😛

   Like

   1. Oh, Wolf ook hoor, maar Luna vindt het best leuk om in de regen te wandelen. Tenzij er massa’s wind is, dan krijg je haar ook niet gauw buiten

    Like

 2. Ik houd ook van de kleuren. En gisteren de eerste schaatstraining weer gehad! Dat is pas de ultieme reden voor chocolademelk met slagroom 🙂 (Oké, de echte ultieme reden is natuurlijk schaatsen op natuurijs. Daar moet ik nog wel even geduld voor hebben…)

  P.s. heb je de weerberichten voor de komende week gezien? 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.