Vega-test: schnitzels

schnitselEen nieuwe donderdag, een nieuwe vega-test, want er is nog zo veel om op een rijtje te zetten. Vandaag ga ik voor schnitzels, iets waar ik altijd erg gek op was.

Afbeeldingsresultaat voor vivera krokante kipschnitzelVivera – Krokante kipschnitzel
Ik begin met één van mijn grote favorieten. Deze schnitzel heeft een lekker krokant korstje, en hij is niet van echt te onderscheiden. Ik eet deze regelmatig, bij de aardappelen en groente, of op een broodje met wat sla en een sausje. Hij is erg lekker met champignonsaus. Deze schnitzel is 100% plantaardig.
★★★★★

Vivera – Oosterse schijfAfbeeldingsresultaat voor vivera oosterse schijf
De Oosterse schijf is lekker kruidig, en smaakt, net als de kipschnitzel, echt naar vlees. Beide zijn dus geen aanrader als je daar een afkeer van hebt. Ook deze staat hier regelmatig op het menu. De Oosterse schijf is ook volledig plantaardig.
★★★★★

Goodbite – Schnitzel
Ik heb geen idee meer waar ik deze vandaan gehaald had, nadat ik hem geproefd had ben ik hem nergens meer tegengekomen. Volgens de site wordt hij bij de Deen verkocht, die heb ik hier ook niet in de buurt. Qua smaak is dit ook wel een lekkere schnitzel, wat ik wel jammer vond is dat hij wat droger was dan de rest in deze test. Wel lekker, maar niet mijn favoriet.
★★★☆☆

Valess – SchnitzelAfbeeldingsresultaat voor valess kipschnitzel
Deze is eigenlijk al eens in een eerdere test voorbij gekomen, hij zit namelijk ook op de nieuwe burgers van de McDonald’s. Hij lijkt sprekend op de originele McChicken. Het nadeel van deze schnitzel is dat hij op basis van zuivel is gemaakt.
★★★★☆

Afbeeldingsresultaat voor vivera zigeunerschnitzelVivera – Zigeunerschnitzel
Qua smaak is deze vergelijkbaar met de Oosterse schijf, met mijn ogen dicht proef ik vrijwel geen verschil tussen deze twee. Alleen de vorm is anders, en deze is helaas iets droger. Ook deze heeft een lekker kruidig korstje, maar als ik hier zin in heb kies ik toch voor de schijf.
★★★☆☆

2 gedachtes over “Vega-test: schnitzels

  1. Goed om te weten dat de zigeunerschnitzel op de Oosterse schijf lijkt. Mijn supermarkt heeft hem pas kort, maar aangezien mijn vriend de Oosterse schijf al te droog vindt hoeven we hem dus niet uit te proberen. Ik krijg nu ontzettend zin in de krokante kipschnitzel, maar die is door onze supermarkt uit het assortiment gehaald… Net als de champignonburger en de visburger 😦 Tijd om binnenkort weer eens een andere supermarkt op te zoeken!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.