Gelezen: 3x uit de Vakantiebieb

In de Vakantiebieb kun je in de maanden juli en augustus gratis e-books lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Aangezien ik best snel lees en niet alleen maar boekrecensies wil plaatsen, doe ik er gewoon een paar in één keer. De Vakantiebieb gaat bijna sluiten, dus dit is de laatste Vakantiebieb-verzamel-recensie.

WederzijdsWederzijds – Kees ’t Hart
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken herrie na middernacht. Wat doe je ertegen? Niet veel, want de politie heeft het druk met ernstiger zaken. Een echtpaar in een grote stad gaat in zee met een schimmige organisatie die de oplossing lijkt te hebben gevonden. Het echtpaar raakt daardoor steeds meer verwikkeld in louche zaken waar het niets mee te maken wil hebben.  Maar is het mogelijk weer van Wederzijds af te komen?
Met stip een van de raarste boeken die ik de laatste tijd gelezen heb. Geschreven in verslagvorm, vol bizarre gebeurtenissen en een verrassend einde. Ik moest er wel regelmatig om lachen.
Ik weet niet zo goed of, en voor wie, ik hem zou aanraden, maar vermakelijk was het wel.

We gingen achter hamsters aan – Bibi Dumon TakWe gingen achter hamsters aan
Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft. Laten we die dieren aan hun lot over? Natuurlijk niet. Zelfs als er op een dag een stel hamsters ontsnapt gaan we erachteraan om ze te redden.
Hartverwarmende waargebeurde verhalen uit de dierenambulance. Het boek is eigenlijk gericht op kinderen, maar ook als volwassene heb ik er erg van genoten. Naast de spannende, ontroerende of grappige verhalen wordt ieder hoofdstuk afgesloten met informatie over het dier waar dat hoofdstuk over ging.
Erg leuk om te lezen, mooi geschreven, met humor en een vlotte schrijfstijl. Aanrader voor iedereen die van dieren houdt.

Alles wat ik voelAlles wat ik voel – Stine Jensen
In Alles wat ik voel gaat het over je gevoelens: blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en alle andere grote emoties komen aan bod. Waarom voel je wat je voelt? Is het niet erg om jaloers te zijn? Kun je jezelf empathie aanleren?
Interessant boek over emoties, geïllustreerd met levendige voorbeelden van de schrijfster zelf. Het boek zet aan tot nadenken over je emoties, en de voorbeelden worden goed uitgelegd.
Met concrete vragen wordt je gestimuleerd om na te denken over het boek. Eigenlijk is het een kinderboek, maar ook voor volwassenen erg leerzaam. Een aanrader om emoties bespreekbaar te maken. Ik denk dat deze het ook erg goed kan doen in een schoolklas.

Een gedachte over “Gelezen: 3x uit de Vakantiebieb

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.