Vega-test: vis

visVoor een gebakken visje mocht je me wakker maken, ik ben altijd een grote visliefhebber geweest. Voor de echte lekkerbek van de viskraam heb ik helaas nog geen vervanger, maar ik hoef de vis niet helemaal te missen.

Re: wat eten we vandaag... deel 41 - Pagina 146 ...Sofine – SoFishBurgers
Dit was de eerste visvervanger die ik at, zelfs nog voordat ik helemaal stopte met vlees eten. Het is een erg lekkere burger, met de structuur en de smaak van echte vis. De burger heeft een knapperig korstje.
Ik heb hem zelf gewoon bij een maaltijd gegeten, maar ik denk dat hij het ook goed doet op een broodje. 
★★★★☆

Jumbo – VissticksJumbo Woezel & Pip Vegetarische Sticks (210g) - Prijzen en ...
De vissticks met die schattige verpakking van Woezel en Pip. Ze zien er leuk uit, en ik denk dat ze het zeker goed doen bij kinderen. Ik vond ze wel lekker, maar ik miste toch de vissmaak. Een goede poging, maar wat mij betreft geen vervanger voor echte vissticks. 
★★☆☆☆

Vivera - Vivera VisburgerVivera – Visburgers
Ook deze visburgers zijn erg lekker, en eigenlijk vind ik ze zelfs nog iets beter dan die van SoFine. Extra pluspunt is dat ze voor mij ook wat makkelijker verkrijgbaar zijn. Ik eet deze regelmatig bij de warme maaltijd, het is één van mijn favoriete vervangers geworden. Ook op de barbecue doet deze visburger het goed.
★★★★★

De Vegetarische Slager – Vegetarische TonynKoken en zo. Echt koken.: Lasagne!
Dit is misschien wel de grootste verrassing die ik de afgelopen tijd at. Ik maakte kennis met de tonyn in de maaltijdsalade van de AH, en dat beviel zo goed dat ik daarna de diepvriesverpakking gekocht heb om het zelf ergens in te verwerken. Deze nepvis smaakt echt naar tonijn, hier kun je vleeseters mee voor de gek houden, zo echt lijkt het. Enige minpuntje is de prijs, verder is het top. De maaltijdsalade ook trouwens.
★★★★★

Vivera - Vivera Vissticks

Vivera – Vissticks
Deze zijn tegelijk met de visburger uitgebracht, en deze vind ik stukken beter geslaagd dan die van de Jumbo. De vissticks van Vivera smaken echt naar visstick, en ze hebben ook die structuur. Ik durf ze niet in dezelfde pan te bakken als de echte van Lief, omdat ik bang ben dat we ze niet uit elkaar kunnen houden. Ze zien er in het echt trouwens mooier uit dan op het plaatje.
★★★★☆

Zijn er vleesvervangers waar je nieuwsgierig naar bent en die je graag terug zou zien in de vega-test? Laat het gerust weten.

 

 

4 gedachtes over “Vega-test: vis

  1. Mijn supermarkt had een paar weken de visburgers van Vivera, ik heb ze geproefd en vond ze lekker, maar nu zijn ze alweer uit het schap. En andere visvervangers hebben ze ook niet 😦

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.