Gelezen: De Selectie van Kiera Kass

selectieVoor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De eerste drie delen van de serie, De Selectie, De Elite en De One, draaien om America en Maxon. Het land is onderverdeeld in verschillende kasten, en vijfendertig meisjes krijgen een kans op een beter leven. De drie boeken geven weer hoe de selectie verloopt, maar ondanks dat het over drie boeken verdeeld is, wordt het niet saai.
Wat ik een beetje miste in de boeken was de onderlinge strijd tussen de meisjes. Ik vond het er aardig ‘tam’ aan toe gaan onderling, niet iets wat ik zou verwachten bij een afvalstrijd waarbij zo veel op het spel staat.
De laatste twee delen, De Prinses en De Kroon, gaan over de dochter van America en Maxon, en spelen een aantal jaar later dan de eerdere drie boeken. Eadlyn is inmiddels volwassen, en ook zij houdt een selectie.
De laatste twee delen hadden er van mij niet per se bij gehoeven. Wat mij betreft was het verhaal ‘af’ na de eerste trilogie, en ik heb het idee dat de laatste twee delen er vooral aan toegevoegd zijn omdat de serie zo veel fans had. Ik vond ze vooral vrij voorspelbaar, het was mij zelfs al vrij snel duidelijk voor welke man ze zou vallen.
Naast deze vijf boeken zijn er ook nog vier novelles, gebundeld per twee. De Prins en De Lijfwacht, De Koningin en De Favoriet. Vier korte verhalen, beschreven vanuit het perspectief van één van de andere personages.
Deze vond ik wel een leuke toevoeging aan het verhaal. Je hoeft ze niet per se te lezen om het te snappen, maar het geeft wel wat extra diepte aan de personages.

De boeken zijn vlot geschreven en lezen lekker weg. Ze zijn niet al te ingewikkeld en het is niet moeilijk om je aandacht erbij te houden.
Wat ik jammer vond was dat de meeste personages niet zo goed uitgewerkt waren. De hoofdpersonen leer je wel goed kennen, maar de rest blijft een beetje aan de oppervlakte. Dat zorgde ervoor dat ik niet echt kon meeleven met de personages, bijvoorbeeld als iemand de selectie verliet.
Al met al best leuke boeken, maar zeker geen hoogstandjes. Als je van Young Adult boeken houdt zou ik ze zeker lezen, het verhaal is origineel, en het zijn geen dikke boeken. Leuk als ‘tussendoortje’. Maar een must read zou ik deze serie niet noemen.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Een gedachte over “Gelezen: De Selectie van Kiera Kass

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.