6x Geld verdienen op Koningsdag

Nog even en het is weer Koningsdag, op veel plaatsen tijd voor de jaarlijkse vrijmarkt. Meestal kun je zelf je kleedje ergens op de markt neerleggen en staat het je vrij wat je verkoopt. Geen inspiratie, maar wil je wel iets verdienen? Misschien heb je dan iets aan deze tips!

♥ Oude spullen verkopen

Dit is denk ik de meest bekende en standaard manier. Eerst lekker opruimen en ruimte maken in huis, en daarna nog iets verdienen aan alles wat je weg doet. Oude meuk schijnt zelfs nog best wat op te brengen, gemiddeld 90 euro per persoon. Speelgoed, boeken en kleding worden het best verkocht.

♥ Schminken
Op Koningsdag is er ontzettend veel vraag naar schmink. Ben je er goed in, dan weet je waarschijnlijk ook wel wat je kan vragen en dat je er een leuk bedrag mee kunt verdienen. Ben je er niet zo goed in? Er zijn speciale sticks te koop, waarmee je in één keer een vlag kan schminken. Genoeg mensen die hier meer dan tevreden mee zijn. Voor een paar cent per vlaggetje kun je hier snel mee verdienen.

♥ Grabbelton
Heb je veel kleine spullen die je niet zo snel gaat verkopen op de vrijmarkt? Kinderen zijn gek op grabbelen. Pak de kleine dingen in, versnipper een flinke stapel kranten en stop de cadeautjes er tussen. Voor € 0,25 cent maak je een kind blij en ben jij van je troep af.

♥ Zelfgemaakt eten en drinken
Op de vrijmarkt mag (bijna) alles. Kun je lekkere wafels/muffins/cake maken? Verkoop die, eten willen mensen altijd wel. Is het warm? Dan snakken mensen al snel naar iets te drinken. Als je het goed koel kunt houden kun je op zo’n dag veel limonade verkopen.

♥ Je toilet beschikbaar stellen
Woon je zelf in de straat waar vrijmarkt is? Dan kun je overwegen om bezoekers tegen betaling naar het toilet te laten gaan. Het is natuurlijk aan jezelf of je dat het schoonmaken waard vind.

♥ Muziek of zang
Zoek een leuk plaatsje, pak je instrument of microfoon en speel of zing! Een lege pet kan dan een leuk bedrag opleveren. Tip: blijf staan als het regent, dan vinden ze je zielig en/of een doorzetter, grote kans dat je nog meer krijgt.

Wat zijn jouw plannen voor Koningsdag?

4 gedachtes over “6x Geld verdienen op Koningsdag

 1. Zoals gewoonlijk wordt het vast slecht weer op koningsdag, dus ik blijf lekker thuis met een goed boek. Trouwens, ook als het goed weer is blijf ik weg bij de vrijmarkt en feestelijkheden. Ik heb er echt helemaal niks meer mee. Koninginnedag was leuk toen ik klein was, en er werden best leuke dingen georganiseerd lokaal. Maar eigenlijk vind ik het hele koningshuis zo achterhaald. Ergens vind ik het ook kinderarbeid, dat die meiden mee moeten. En Amalia wil misschien veel liever gewoon dierenarts worden, of IT security specialist. Maar ze zit nu al vast in haar loopbaan, waar ze niet voor gekozen heeft. Zelfs als ze ervoor kiest om er uit te stappen, zal ze nooit ‘anoniem’ een ander vak kunnen uitoefenen.
  Dat denk ik iedere keer als ik ze zo zie zwaaien en glimlachen. Ik vind het gewoon zielig…
  Dat neemt niet weg dat iedereen van de dag mag genieten op eigen wijze! Dat doe ik tenslotte ook 🙂

  Like

  1. Ik ben ook niet zo’n fan van het koningshuis hoor, maar heb er ook weer niet zo’n hekel aan dat ik Koningsdag ga boycotten haha. De vrijmarkt vind ik altijd wel leuk, maar de drukke muziekfeesten en alles rondom koningsnacht heb ik ook niks mee.

   Like

 2. Pingback: Gedachtenspinsels

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.