Kilo’s Knallen: een maand fitness, het resultaat

img_43_1382106301Begin deze maand begon ik met een proefmaand bij Curves. De proefmaand is inmiddels bijna voorbij en ik heb besloten voor een jaar lid te worden. Aan het begin van de maand ben ik gemeten en gewogen, en vanmorgen deden we dat nog een keer.

Net als de eerste keer vond ik het best spannend om op die weegschaal te gaan staan terwijl er iemand meekijkt. Eigenlijk vind ik het stom, maar mijn gewicht is toch nog iets wat ik het liefst voor mezelf houd.
Maar het resultaat mocht er zijn. Dat ik afgevallen was wist ik natuurlijk al, want dat hou ik zelf ook iedere week bij. Maar hier wordt meer gemeten. Mijn vetpercentage is gezakt, en mijn spiermassa is gestegen. Op mijn buik, borst, heupen en armen ben ik centimeters verloren.
Wel was mijn vochtpercentage blijkbaar aan de lage kant. Dat was wel een verrassing, ik drink altijd ruim voldoende, en voornamelijk water en thee. Ik heb nog nagevraagd waar het dan wel in kan zitten, maar het zou echt gaan om vocht wat je zelf tot je neemt. Niet iets wat met sporten of afvallen op te lossen is dus, maar gewoon meer komkommer en sla eten.
Naast het feit dat zo’n workout gewoon een erg goed gevoel geeft én ook nog helpt voor het hardlopen, is het ook erg fijn om te weten dat het van binnen ook nog wat doet. Ik ben wel blij met de resultaten van de eerste maand, ik ben benieuw hoe het volgende maand is.

5 gedachtes over “Kilo’s Knallen: een maand fitness, het resultaat

 1. Hartstikke goed! Naarmate je meer spieren kweekt, wordt het ook steeds makkelijker om je vet-verlies vast te houden. Spieren vergen nou eenmaal meer energie in onderhoud, he? En als je ze eenmaal hebt, dan gebruik je ze ook zonder erbij na te denken.
  Ik merk dat het voor mij steeds makkelijker wordt om dat cijfertje op de weegschaal los te zien van mezelf. Het zegt namelijk niks over mij: het is niet persoonlijk. Iemand met mijn gewicht kan namelijk te mager of te dik zijn voor haar/zijn lengte en meer of minder vetmassa hebben. Alleen die kilo’s zeggen dus niet genoeg. Beter is inderdaad naar het hele plaatje te kijken.
  Wist je dat je groenten als komkommer en paprika prima kan voorsnijden en in zakjes/bakjes in de koelkast kan bewaren? Dan grijp je er ook eerder naar als je trek hebt, want je eet het zo weg. Ik heb altijd voor vijf dagen gesneden groenten in de koelkast liggen en die gaan ook echt op.

  Like

 2. Ja super he!!
  Ik merk ook langzaam verandering in mijn lijf. Vanaf morgen de 100 dagen challenge en ik ga me dan ook weer netjes aan de dagpunten houden. Want dat was de laatste tijd wat afgezwakt. En ik krijg mijn meting morgen voor het eerst. Ben benieuwd!

  Like

 3. Helemaal super, hier val ik ook weer af, met die verstande, dat het weer vanzelf gaat, om verkeerde redenen misschien, evengoed, als het weg blijft bij mij, is het altijd goed natuurlijk!

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.