Gelezen: Gordon van Marcel Langendijk

9200000083971727Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena’s, en maakte enkele van de bestbekeken en meest spraakmakende tv-programma’s: Gordon Heuckeroth.
Van zijn jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de villa’s in het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met de Toppers in de Arena, over de zoektocht naar liefde en geluk en de keerzijde van roem. In deze biografie spaart hij niemand. Ook zichzelf niet.

Eigenlijk heb ik helemaal niks met Gordon. In eerste instantie was ik dan ook niet per se van plan om de biografie te gaan lezen. Maar toen er zoveel ophef over ontstond werd ik toch nieuwsgierig. Stiekem hou ik wel van drama en ophef, dat is toch een guilty pleasure van me.
Gelukkig kon ik hem lenen van iemand die wel fan was en het boek in één ruk had uitgelezen.
Ik had hem zelf overigens ook snel uit, zo dik is het boek niet. En wat je ook van Gordon vindt, het leest lekker weg. Het is vlot geschreven en af en toe komt er een geslaagde grap voorbij.
Gordon vertelt over zijn jeugd en over zijn leven, en spaart daarbij inderdaad niemand. Hij praat openhartig over ruzies, haalt mensen onderuit en zet zichzelf neer als het slachtoffer, de onschuldige, degene die alles maar overkomt. Aan hem ligt het niet. Veel mensen over wie nadelig is geschreven hebben geklaagd, en het schijnt dat de volgende druk zelfs wordt aangepast omdat er leugens verteld zouden zijn.
Al met al is het best een vermakelijk boek. Dit soort toch wel sappige roddels en drama hadden mij nieuwsgierig gemaakt, en wat dat betreft ben ik niet teleurgesteld. Gordon ben ik zeker niet sympathieker gaan vinden door het boek. Of alles waar is laat ik in het midden, maar het is vast niet voor niets dat de volgende druk aangepast wordt.
Must have als je fan bent van Gordon, must read als je net als ik (al dan niet stiekem) houdt van roddels en nieuwsgierig bent. Geen aanrader als je er gewoon niks van wil weten.

Deze post bevat affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

5 gedachtes over “Gelezen: Gordon van Marcel Langendijk

  1. Ik vind Gordon op tv altijd wel grappig, zeker in combinatie met Geer, toch trekt het boek me niet. Wie weet dat ik het ooit eens lees als ik het kan lenen zoals jij 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.