Geen voornemens, maar doelen voor 2018

Ieder jaar twijfel ik weer of ik eraan wil beginnen, die goede voornemens. Vorig jaar heb ik het ook niet gedaan. Als je iets wil bereiken kun je daar tenslotte op ieder moment mee beginnen, waarom wachten tot het nieuwe jaar?

Dat is natuurlijk helemaal waar, en dat zeg ik zelf ook altijd. Daarom begon ik op dinsdag 26 september met Weight Watchers en heb ik regelmatig op een willekeurige dag in het jaar een opruim- en weggooibui.
‘Officiele’ goede voornemens, waar ik tot 1 januari mee gewacht heb en ook dan mee ga beginnen, die heb ik niet. Maar ik heb wel een aantal dingen die ik dit jaar zou willen bereiken, en waar ik dan ook zeker aan ga werken  in 2018. Niet per se  vanaf  1 januari, en het zijn zelfs niet per se nieuwe dingen. Geen voornemens, maar doelen.

 • Me aanmelden als stamceldonor: ik ben nu nog te zwaar, maar het is meer dan haalbaar om dit jaar het BMI te bereiken waarmee ik me wel mag aanmelden.
 • Volledig vegetariër worden: spreekt voor zich denk ik. Daar hoeft niet veel meer voor te gebeuren, ik heb nog een paar heel bewuste uitzonderingen, maar eigenlijk wil ik daar in de loop van het jaar ook vanaf.
 • Me verdiepen in fair fashion: zoveel kleding koop ik al niet, maar de fast fashion gaat me steeds meer tegenstaan.
 • Vijf medailles scoren: vorig jaar had ik er twee, maar dit jaar wil ik minstens vijf hardloopmedailles halen.
 • Overstappen naar een eerlijke bank: iets waar ik al lang over denk. Het schijnt zo makkelijk te zijn, maar iets houdt me tegen.
 • Meer tijd offline: ik heb het vaker gedaan, ’s avonds de laptop uit en lekker lezen, kleuren of puzzelen. Ik weet hoe fijn het is, maar toch is het vele online zijn er weer in geslopen. Tijd voor verandering.

Heb jij doelen of goede voornemens voor het nieuwe jaar?

7 gedachtes over “Geen voornemens, maar doelen voor 2018

 1. Ik ben het helemaal met je eens voor wat betreft beginnen met goede voornemens. Daarom doe ik daar ook niet aan. Wat een mooie doelen heb je jezelf gesteld. Succes! Het gaat je lukken!

  Like

 2. Doelen zijn ook veel haalbaarder, vind ik zelf. Een voornemen lijkt vaak zo vrijblijvend. Ik zou willen dat ik jouw laatste doel kon delen, maar ik denk dat dat er dit jaar niet inzit. Hoewel… nu ik er over nadenk, misschien juist wel. Lekker ’s avonds de computer uitzetten is misschien precies wat ik moet gaan doen. Ik heb ook zo mijn gedachten over vegetarisch eten, en ik wil het zeker (nog) vaker zonder vlees doen. En ook die eerlijke bank gedachte heb ik wel, maar er zitten wat haken en ogen aan onze financiele situatie die ik even niet wil verstoren. Misschien een doel voor over 12 maanden.

  Like

 3. Dat zijn hele mooie doelen! En dat van die bank: gewoon een keer doen want het stelt echt nauwelijks voor. Dankzij de overstapservice hoef je je nieuwe rekening aan bijna niemand door te geven. Werkgever zou ik wel doen 😛

  (Nu mijn overstapservice is afgelopen is er wel 1 of 2 keer bij me aangeklopt dat een incasso niet kon worden uitgevoerd. Dat zijn oelewappers, want de overstapservice geeft bij automatische incasso door dat ze een ander bankrekeningnummer moeten gaan gebruiken. Maargoed, als zoiets gebeurt hoor je dat vanzelf en dan is het doorgeven van je nieuwe bankrekening zo geregeld.)

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.