Ons huis in de kerstsfeer!

img_0016Ik vind het ieder jaar weer gezellig, al die kerstversiering in huis. Ik hou echt van de huisjes, de glitters en natuurlijk de lichtjes. Het is altijd even gedoe om het allemaal neer te zetten, maar ik ben er altijd weer superblij mee als het staat.

Het grootste gedoe hebben we dit jaar maar overgeslagen: de grote kerstboom. Om verschillende redenen is die dit jaar ingepakt gebleven. We hadden er nauwelijks tijd voor, Lief ziet het niet zitten om de boom alleen op te bouwen, dus dat zou in een avond moeten gebeuren nu ik overdag niet meer thuis ben. Op zich niet zo’n probleem, maar ik vind het ook wel lekker om niks meer te moeten in de avond. Daarnaast was er het gebrek aan ruimte, maar dat zou op zich op te lossen zijn geweest. We twijfelden dus al een beetje. Maar de belangrijkste reden, die uiteindelijk ook de doorslag had gegeven, is natuurlijk de nieuwe pup die vlak voor kerst komt. Een actievelingetje, die ik nog wel een poging zie doen om erin te klimmen.
Jammer? Best wel eigenlijk, ik ben gek op de grote kerstboom en onze bontgekleurde ballen, maar ergens vond ik het ook niet zo erg dat ik hem niet in elkaar hoefde te zetten. Gelukkig kon ik mij helemaal uitleven met de rest van onze kerstspullen.

img_0018

Het dorpje bouwen we op op het dressoir, en is echt een allegaartje van allerlei dingen. Kerststalletje, huisjes, een treintje, een kasteel, de sneeuwpoppenfamilie die ik bij mijn ouders heb meegenomen. En natuurlijk de kleine kerstboom, dus we zitten niet helemaal zonder.

img_0017

En zo is hij natuurlijk het mooist: met de lichtjes aan. De foto’s zijn iets donkerder, omdat het licht nou eenmaal mooier uitkomt als het iets donkerder is.

img_0015

Op tafel hebben we een kerststukje staan, met een nepkaarsje, op batterijen. En in de rest van de woonkamer hangen op verschillende plekken nog kransen, klokjes en ballen.
Ik wil eigenlijk nog een mooie raamtekening maken met mijn glasmarkers, maar daar moet ik wel even de tijd voor nemen.
Ik ben weer helemaal blij met onze woonkamer in kerstsfeer.

Wat heb jij aan kerstversiering?

9974

7 gedachtes over “Ons huis in de kerstsfeer!

  1. Zo is de kerst sfeer ook duidelijk aanwezig! Erg leuk al die lichtjes! Ik zet de boom eigenlijk altijd alleen op, vind het veel te leuk om te doen 😀 Heb hem gisteren avond neer gezet, was weer heerlijk om alle versiering uit te pakken 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.