Kilo’s Knallen: Weight Watchers update

img_43_1382106301Het is al weer even geleden dat ik heb laten weten hoe het met me gaat, en ik vond het tijd worden voor een nieuwe update. Hoe gaat het nu, gaat het nog steeds zo goed als in het begin?

De vorige keer schreef ik dat ik iets meer dan vijf kilo kwijt was. Daar was ik natuurlijk al erg blij mee, maar genoeg was het zeker nog niet.
Inmiddels kan ik zeggen dat ik bijna acht kilo achter me heb gelaten. Dat betekent wel dat ik drie dagpunten minder mag eten dan in het begin, maar ik heb er nog steeds veertig over, dus dat is nog altijd best veel.
Ik sta nu twee weken stil. Vorige week was de eerste keer dat ik niks ben afgevallen. Oh nee, de tweede eigenlijk, maar de vorige keer werd ik ongesteld. Afgelopen week ben ik ook niet afgevallen. Maar gezien het onregelmatige, ongezonde en vele eten was ik eigenlijk allang blij dat ik niet was aangekomen. Ik merk wel dat ook mijn mindset een beetje veranderd, ik heb maar even gebaald, en in plaats van te denken ‘nu lukt het niet meer, dus ik kan net zo goed weer wat extra eten’ ben ik er gewoon weer vol voor gegaan, met dezelfde motivatie, op naar een nieuwe week, een nieuwe kans op een mooier resultaat.
Het bevalt nog steeds goed. In de twee maanden die ik nu bezig ben heb ik dagelijks netjes mijn eetdagboek bijgehouden, en dat kost me veel minder moeite dan ik had gedacht. Maar dat komt misschien ook door het resultaat. Meestal ben ik na een tijdje wel weer klaar met het dagelijks streng bijhouden, en dan komt de klad erin, maar daar is nu nog helemaal geen sprake van.
Ik vind het goed vol te houden, doordat je eigenlijk alles mag eten, als het per dag maar binnen je puntenaantal valt. Dat zorgt ervoor dat ik er wel goed over na moet denken, maar ik hoef mezelf geen dingen definitief te ontzeggen. Natuurlijk heb ik nog lang niet alles geprobeerd, en soms schrik ik van het aantal punten van een product. Dat is ook niet erg, daar leer ik alleen maar van, en dat laat me een volgende keer extra goed nadenken of het me de punten waard is of niet.
Ik ben dus nog steeds hartstikke blij dat ik deze stap genomen heb. Ik hoop op een tweede, of misschien zelfs wel een derde persoonlijke mijlpaal voor de kerst.

9974

7 gedachtes over “Kilo’s Knallen: Weight Watchers update

 1. Het is ook inderdaad dat bewust worden van wat je eigenlijk eet. Daar is dat puntenstelsel dus handig bij! Op een moment kun je ook zonder die punten tellen, dat weet ik zeker. Maar voor nu is het een mooi steuntje in de rug. Ik kreeg wel eens als tip om maaltijden om te gooien als je even op een plateau zit: dus als je altijd brood eet voor je ontbijt en een salade voor de lunch, dan eet je eens een weekje een salade voor je ontbijt en het brood voor de lunch. Dat kan je nét weer een zetje geven. Acht kilo is niet niks, en ook nog vrij snel ook! Dat je nu dus ietsjes langzamer gaat is volkomen normaal. En zeker in december.
  (Wat niet wegneemt dat dit juist de maand is om goed op te letten met wat je wel of niet eet, en welke keuzes je maakt.)

  Like

 2. Wauw, 8 kilo’s is netjes hoor. Ik stond ik week drie even helemaal stil.
  En hoewel het soms langzaam gaat, zie ik een dalende lijn. Volhouden is nu even het belangrijkste. Lees ook op de WW-site dat mensen soms echt stilstaan en daarna weer mooi afvallen. Met lichaam blijft een raar iets 🙂
  De tip van daenelia is een goede, deze las ik ook op de WW site. Je lichaam verrassen dor even anders te eten dan je gewend bent. Zo blijft het ook een beetje spannend allemaal, in plaats van elke dag hetzelfde prakje.

  Like

  1. Daar kan ik nog niet zoveel zinnigs over zeggen eigenlijk, mijn weegdag is op vrijdag en ik ben dus nog maar net over naar flex 🙂 Ben benieuwd naar het resultaat komende vrijdag.

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.