Gelezen: Schaduwkinderen van Linda Jansma

SchaduwkinderenOfficier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex – journalist Harry Simones – zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar. 

Ik las voor het eerst sinds tijden weer eens een verhaal. Ik was een beetje uit de leesflow geraakt waar ik eerst zo lekker in zat, maar ik vond het heerlijk om weer te lezen.
Schaduwkinderen is een spannend en meeslepend boek over een onderwerp wat zo actueel is.
Er zijn eigenlijk twee verhaallijnen, één rondom de explosie waar het boek mee begint, en één rondom de broer van Jules, die vastzit wegens de moord op hun vader.
De verhaallijn rondom de explosie is erg spannend, en net als je denkt te begrijpen hoe het in elkaar zit blijkt het weer heel anders te zijn. Het verhaal is absoluut niet voorspelbaar. Beetje bij beetje krijg je meer informatie. Aan het eind van dit boek is deze verhaallijn ook afgerond.
De verhaallijn rondom haar broer is anders. Ook deze wordt langzaam duidelijker, maar aan het eind van het boek is het duidelijk nog niet afgerond. Ik kwam er tijdens het lezen achter dat dit het eerste deel is van een trilogie, waarvan het tweede deel al wel is verschenen en het derde deel nog niet. Ik ga er vanuit dat deze verhaallijn in de volgende twee delen wordt doorgetrokken.
Het boek leest vlot weg en is ondanks het onderwerp en het plot niet moeilijk om te lezen. Je wordt gemakkelijk in het verhaal gezogen en ik vond het lastig om het boek weer weg te leggen.
Een aanrader voor iedereen die van spannende boeken houdt en niet vies is van een heftig en actueel onderwerp. Ik heb het tweede deel in ieder geval besteld, en ik hoop dat het laatste deel niet te lang op zich zal laten wachten.

De links in dit artikel zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

9974

 

Een gedachte over “Gelezen: Schaduwkinderen van Linda Jansma

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.