NaNoWriMo: nog een week te gaan

nano-2017-participant-facebook-coverEr zijn inmiddels meer dan drie weken van november voorbij. Tijd voor nog een NaNoWriMo-update, de laatste voor de eindstand. Hoe gaat het intussen met mijn verhaal?

Nou, het gaat erg goed eigenlijk. Ik ben de 40.000 woorden al voorbij, en voor vandaag moet ik eigenlijk nog beginnen. Maar ook als ik vandaag niks zou schrijven loop ik nog bijna twee dagen voor op het schema. Dat gaat dus helemaal goed komen met die 50.000 woorden.
En het verhaal is nog lang niet af. Ik heb de eerste hoofdstukken, en het einde, maar daar moet nog heel veel tussen. Gek genoeg had ik ineens zin om het einde te gaan schrijven, dus daar heb ik maar aan toegegeven.
Het einde wat ik in mijn hoofd had is eigenlijk best heftig, en niet helemaal de happy ending voor mijn hoofdpersoon. Ik was er heel tevreden over, maar tegelijkertijd vond ik het ook wel een zielig einde.
Daarom schreef ik ook nog een alternatief einde. Deze is ook best zielig, maar iets minder dan het oorspronkelijke einde, en met dit alternatieve einde zou er eventueel een vervolg mogelijk zijn. Welke van de twee het uiteindelijk gaat worden weet ik dus nog niet, maar ze zijn allebei klaar.
Het gaat dus een stuk beter dan vorig jaar, en daar word ik blij van. Tenzij er hele rare dingen gaan gebeuren in mijn leven ga ik het wel halen.

Hoe gaat het bij jou, als je meedoet?

9974

2 gedachtes over “NaNoWriMo: nog een week te gaan

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.