Gelezen: Het Kippencollectief van Susan Juby

9200000052165377Prudence Burns is een idealistische rasoptimist. De mislukkingen in haar leven: haar relatie, haar niet lopende YA-boek, haar noodlijdende groentetuintje op haar balkon in Brooklyn NY… het zijn allemaal maar tijdelijke tegenslagen in haar ogen. Als ze van een oom een boerderij op het Canadese platteland erft, weet ze zeker dat daar haar uiteindelijke toekomst ligt. Vol enthousiasme stort ze zich op het noodlijdende bedrijf, bijgestaan door de knorrige voorman Earl, de alcoholverslaafde bloggende overbuurjongen Seth en de vroegwijze elfjarige Sara, die haar voorziet van haar collectie bijzondere kippen. Ze is vastbesloten om van haar leven en haar bedrijf een succes te maken.

Het Kippencollectief kwam eigenlijk per ongeluk in mijn bezit. Ik had een ander boek besteld, maar kreeg per abuis deze, en ik mocht hem houden. Ik kende het boek nog niet, maar de achterflaptekst klonk alvast interessant.
Het boek is fijn geschreven en leest lekker makkelijk weg. Er zit gelukkig ook de nodige humor in, ik heb een paar keer hardop moeten lachen, en de rest van de tijd bezorgde het verhaal me op zijn minst een grote glimlach. De grote hoeveelheid obstakels die Prudence tegenkomt is misschien een beetje too much, maar toch wordt het geheel niet ongeloofwaardig.
De karakters in het boek zijn fantastisch, ze wekken allemaal op hun eigen manier sympathie op en ik weet zeker dat je ze in je hart gaat sluiten tijdens het lezen van dit boek. Ieder hoofdstuk wordt beschreven vanuit het perspectief van één van de vier hoofdpersonen, en dat zorgt ervoor dat alle karakters goed uitgewerkt zijn. Je leert iedereen echt kennen.
Het Kippencollectief is een leuk geschreven boek met een originele achtergrond voor het verhaal, met ook nog eens een mooie boodschap: Volg je hart, waar een wil is is een weg.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Gelezen: Het Kippencollectief van Susan Juby

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.