Sportplan Nederland Update: De eerste maand

Ik ben nu iets meer dan een maand weer bezig met Sportplan Nederland. Ik heb een voedingsplan gekregen, en een trainingsplan, en ik heb regelmatig contact met mijn begeleider. Ook heb ik mijn eerste officiële meet- en weegmoment inmiddels gehad. Tijd voor een update!

Naast de roller derby trainingen die ik natuurlijk iedere week heb en mijn hardlooprondjes op eigen gelegenheid, heb ik ook een trainingsschema gekregen met krachtoefeningen die ik thuis kan doen. Ik train met de gewichten die ik in huis heb, of met mijn eigen lichaamsgewicht, en dat gaat lekker. Ik sport nu in totaal vijf tot zes dagen in de week, maar de krachtworkouts zijn geen super lange workouts, en ik sla wel eens een dag over als het er niet van komt.
Daarnaast heb ik ook een voedingsadvies gekregen. Geen strak schema waarin wordt voorgekauwd wat ik per dag moet eten, gelukkig, want dat is niks voor mij. Maar mooie adviezen waar ik iets mee kan, en een richtlijn voor de verdeling van koolhydraten, vetten en eiwitten.
En het resultaat? Dat is iets minder dan ik had gehoopt, maar dat ligt meer aan mij. Ik had last van een beginnende blessure, waardoor het sporten iets minder werd, en daarmee de motivatie ook. Maar ik mag alles weer doen en ben weer helemaal fanatiek aan de slag gegaan, dus de komende maand wordt het vast beter.
In deze eerste maand ben ik een kilo afgevallen en vier centimeter op de buik verloren. Op zich geen reden tot klagen toch? Ja, ik had gehoopt op meer, vooral qua gewicht, maar ik ben hier zeker tevreden mee. Ook mijn vetpercentage is iets gezakt, en daar ben ik ook blij mee. Op naar de volgende maand!

snl

11 gedachtes over “Sportplan Nederland Update: De eerste maand

 1. Wat goed van jou! Ik vind het knap hoor en je hebt een flinke portie discipline nodig om dit vol te houden lijkt mij.

  Like

 2. Onthou als je spieren gaat ontwikkelen zo meteen dat deze zwaarder zijn dan vet, en dat je dus kunt aankomen weer. Daarom is dat meten beter, de 4 cm, daar kijk ik naar 😉 Gewicht zegt weinig als je toch dat maatje kleiner al aan kunt.

  X

  Like

 3. Mooi resultaat toch. En beter niet te snel afvallen trouwens, dan kan je lijf mooi aanpassen.
  Veel succes deze maand. Hopen dat het nog meer aan je verwachtingen voldoet!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.