De tuin in! Plantjes shoplog

img_8049Wat was het vandaag heerlijk weer, de lente lijkt nu echt begonnen. Volgende week schijnen we zelfs de twintig graden aan te tikken. Ik wilde al een tijdje bloemen en planten gaan kopen voor in de tuin, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Maar met dit mooie weer heb ik eindelijk de hele middag in de tuin doorgebracht.

Ik ging naar de Praxis, in eerste instantie alleen voor de viooltjes, want ik wilde eigenlijk ook nog naar het tuincentrum. Maar toen ik bij de kassa stond met een afgeladen winkelwagen besloot ik om dat toch maar te laten zitten. Er ging veel meer naar huis dan we hadden gepland.

img_8061

Van linksboven naar rechtsonder:

♥ Een dianthus en twee bloemen die verkocht werden als ‘vaste plant’. Hoe ze nu echt heten weet ik nog steeds niet, wie het weet mag het zeggen.
♥ Campanula’s! Die vind ik zo leuk met de paarse bloempjes.
♥ Het volle winkelwagentje met alles.
♥ Een perzikenboompje. Ik had eerder zo’n boompje, maar nadat die uit de volkstuin naar huis verhuisd was kwam het niet meer goed. Dit was de laatste, dus die ging met mij mee. Hij zit al vol met bloesem.
♥ Nog een dianthus, nog een ‘vaste plant’ en wat viooltjes.
♥ Aardbeienplantjes. De vorige waren helaas gestikt.
♥ Kruiden. De bieslook is al weer opgekomen van vorig jaar, in de rest van de pot zitten theekruiden die ik kocht bij de Action.
♥ Een frambozenplantje. Ik vind frambozen zo lekker, en uit eigen tuin zijn ze natuurlijk nog lekkerder.
♥ Een kersenboompje, maar daar is nog niet veel aan te zien.
♥ De viooltjes!
♥ Een passiebloem. Of hij hier in het Nederlandse klimaat ook vruchten geeft weet ik eigenlijk niet, maar er zitten sowieso super mooie bloemen aan.
♥ De appelboom, die hadden we al, maar de knoppen en de nieuwe blaadjes komen er steeds meer aan.
♥ De blauwe druifjes, die staan er ook al jaren, ieder jaar komen ze weer mooi tot boei.

Verder kocht ik nog slazaadjes en spinaziezaadjes, die heb ik natuurlijk geplant, maar een schijnbaar lege bak is niet zo interessant voor de foto. Ook plantte ik de tomatensoep (tomaten, basilicum en paprika’s) en de korenbloemen die ik kreeg in mijn #echtepostiscool pakket.

Ik ben weer ontzettend blij met de tuin. Toen ik klaar was heb ik heerlijk in de zon zitten genieten van ons mooie plekje.

Hou jij ook zo van de tuin?
9974

 

6 gedachtes over “De tuin in! Plantjes shoplog

  1. Absoluut hou ik van tuinen, alleen ik denk dat mijn benedenbuurman het niet zo fijn zal vinden als ik ga ophogen 😛

    Daarom geniet ik elk jaar als mijn ouders op vakantie zijn, dat ik daar bij hen in de tuin kan genieten, maar ik mis ook de moestuin van mijn opa vroeger, heel veel mooie herinneringen al zou hij raar opgekeken hebben als ik nu met de tomatensoep aan zou komen of die pizza, die is er ook al natuurlijk 😀

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.