DIY: kussenhoes maken van een totebag

img_7728Bij een nieuwe loungebank horen natuurlijk nieuwe kussens, en de sierkussens wilde ik graag zelf maken. Ik heb een aantal ideeën, en één daarvan was hoezen maken van totebags, die katoenen, vierkante tassen. Ik had nog twee oude kussentjes. Twee mooie tassen erbij zorgden voor de rest. Vandaag deel ik stap voor stap wat ik gedaan heb.

img_7730

 1. Men neme: de tas
 2. Haal met een mesje de draadjes bij de hengsels los, zodat je de hengsels netjes van de tas kunt verwijderen.
 3. Work in progress: de tas zonder hengsels. Dit gaat hem worden. Haal ook de zoom aan de open kant los, op dezelfde manier als de hengsels. Je tas is nu een stukje groter.
 4. Haal de naad aan de zijkanten los tot waar de bovenkant van het kussen zou komen te zitten.
 5. Vouw één van de ‘flappen’ die je nu hebt naar binnen, trek de tas binnenstebuiten en zet de flap vast.
 6. Trek de tas weer recht en kijk of alles past. Als het goed is wel, mocht dit niet zo zijn kun je het nog los halen en bijstellen. Vouw ook de andere flap naar binnen en zet deze ook vast op de zijnaad. Aan de binnenkant ziet het er nu uit zoals op de foto.
 7. Klaar! De bovenkant kun je dichtmaken met een rits, knopen, of een draad. Of je laat hem open zodat je het kussen er nog uit kunt halen. In eerste instantie ging ik voor de laatste optie, maar eenmaal klaar besloot ik toch om hem alsnog dicht te naaien.
 8. img_7728

Ik vind het resultaat superleuk geworden. Ik had twee tassen, één met een konijn en één met een hond.
Het was een jaren oud, veel gebruikt kussen wat er eigenlijk niet meer uit zag. Maar na een wasbeurt en een nieuwe hoes is hij weer helemaal als nieuw. Ik ben tevreden!

Heb jij wel eens een kussenhoes gemaakt?

Ga je dit ook proberen? Ik zou het leuk vinden als je me tagt op social media!

4 gedachtes over “DIY: kussenhoes maken van een totebag

 1. Wat een gaaf idee ook! Dit is super geworden, hier zou ik weer nooit aan hebben gedacht 😀

  En ja, ik heb ook kussenhoezen gemaakt, maar dan gehaakt, vind je terug op mijn blog onder de tag haakwerken en patronen of andersom.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.