#30DayBlogChallenge: wat er altijd in mijn koelkast ligt

imageDe laatste keer dat ik iets uit de 30 Day Blog Challenge heb behandeld was in november zag ik. Maar ik had nog een aantal onderwerpen in mijn concepten staan om nog een keer online te zetten, waaronder deze: de inhoud van mijn koelkast. Wat zit daar altijd in?

Kaas! Ik ben gek op kaas. Meestal heb ik nog verschillende soorten ook. Oude kaas, jonge kaas, brie, camembert, smeerkaas, er is altijd wel iets in huis.

Cola. Niet van mij, maar van Lief, hij is gek op cola en zorgt er wel voor dat het altijd in huis is. Zelf drink ik zelden frisdrank eigenlijk.

Flesjes water. Want ik drink het meest water, en het liefst zo koud mogelijk. Dus er liggen altijd wel flesjes in de koelkast.

Boter. (Room)boter komt altijd wel van pas, bijvoorbeeld om snel een wafeltje te kunnen bakken als er spontaan bezoek langs komt, of iets anders. Ook boter is eigenlijk altijd wel in de koelkast te vinden.

Yoghurt. Ligt er ook  vrijwel altijd. Lekker als ik in de avond nog zin heb in een schaaltje, of juist in de ochtend om een smoothie van te maken. Yoghurt is lekker veelzijdig en het blijft natuurlijk lang goed.

Mosterd. Lekker om een simpele boterham net wat extra te geven, of om bijvoorbeeld gevulde eitjes mee te maken.

Zilveruitjes. Ook van Lief, ik vind ze wel lekker bij een huzarensalade ofzo, maar verder eet ik ze eigenlijk nooit. Hij wel, de pot wordt regelmatig vervangen door een nieuwe.

Melk. Ook zoiets wat altijd handig is om in huis te hebben.

Dat zijn denk ik wel de dingen die er altijd in zitten. Verder bevat de koelkast op dit moment nog een fles creme brulée, een fles Bailey’s, een pak chocolademelk, mayonaise, een halve pot aanmaaksatésaus, een pakje rollade en een pakje kalkoenfilet voor op brood, een fles roosvicee, een pot appelmoes en een restje bami.

Wat zit er standaard in jouw koelkast?

9974

11 gedachtes over “#30DayBlogChallenge: wat er altijd in mijn koelkast ligt

 1. Zilveruitjes of zilveruitjes? 😉
  Hier ligt er stan daardoor citroensap in de koelkast, soyamelk en tig potten sambal. En verder vooral groenten en vlees. En een kliekjes eten van de dag ervoor. Vrij saai eigenlijk.

  Like

 2. Uhhh dit ga je gek vinden… KOFFIE… ja gewoon de droge koffie in een weckpot… 😉 Koffiemelk… mayonaise meestal… mosterd ook inderdaad. limonade voor het geval er visite komt, maar deze kan ook beschimmelen en ergens gooi ik er meer van weg dan dat het gebruikt wordt…

  x

  Like

 3. Mijn koelkast is eigenlijk best leeg. Het enige dat er altijd in te vinden is, is drinken (flessen aanmaaklimonade) en fruit. De rest varieert. Na het lezen van jouw blogje heb ik alleen wel verdomd veel zin in oude kaas…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.