Random acts of kindness

img_7365Random acts of kindness zijn kleine dingen die je kunt doen voor een ander. Iets aardigs, zonder daar iets voor terug te verwachten. Kleine gebaren waarmee je de wereld weer een klein beetje mooier kunt maken. Dingen die ik vaker zou willen doen, daarom als een soort van note to self, en misschien ook als inspiratie voor anderen, tips voor eenvoudig uit te voeren random acts of kindness.

♥ Hang een briefje met een lieve tekst op een openbaar toilet. Wedden dat iedereen die het leest even moet glimlachen?
♥ Koop eens een uitgestelde koffie.
♥ Deel gelukskoekjes uit in het winkelcentrum. Of iets anders natuurlijk, maar koekjes met een mooie boodschap, hoe leuk is dat?
♥ Steek een positief briefje onder iemands ruitenwisser. Bijvoorbeeld een compliment over hoe netjes iemand geparkeerd heeft. We zeuren zo vaak over wat een ander niet goed doet, maar zelden zeggen we het als iemand het wel goed doet.
♥ Sowieso, deel eens een leuk compliment uit. Je maakt iemands dag goed!
♥ Glimlach naar de mensen die je tegenkomt op straat, of groet random mensen.
♥ Ga een middagje op bezoek in een bejaardentehuis.
♥ Trakteer op het werk. Niet omdat je jarig bent, maar gewoon, zomaar.
♥ Laat wat kleingeld achter in een snoep- of drankautomaat, zodat je een onbekende kunt trakteren op iets lekkers.
♥ Brei een warme sjaal voor een dakloze. Of koop er één, dat kan natuurlijk ook.
♥ Verras iemand met een kaartje. Zonder reden.

Heb jij leuke toevoegingen aan het lijstje? Laat het weten en misschien komt er een deel 2!

9974

17 gedachtes over “Random acts of kindness

 1. Ik zit mij af te vragen, ken jij nog de ouderwetse websites nog met gasten boeken en zo? Maar ook de webrings? hahahaha Daar zat ook al de Random Act of Kindness webring die rond ging op de oude websites, dus nog voor de blogs 😉 Ben er lid geweest van velen toen, en toen kon het nog, gingen er inderdaad brieven en kaartjes bijv. de hele wereld over. Mooie tijd was dat aan de ene kant. Maar nu allemaal kwijt geraakt natuurlijk omdat je niet meer de yahoo groepen hebt etc, ben nog lid geweest van de Flowerings Souls, ik was white lily.

  maar… heb ik hier nog wat aan toe te voegen? Ja, de dakloze die hier staat, nooit aan gedacht zelf, kreeg laatst een verse sap van AH aangeboden van een meneer, hij mocht de smaak ook nog kiezen hij had er drie. Wel heb ik hem toevallig? Een aantal weken eerder croisantjes gegeven nog, die waren nog warm ook, dus zei ik hem ook, meteen lekker eten 😉

  Mijn oude kleding gaat al naar Stichting VLA tegenwoordig zodat ik weet dat het echt bij mensen terecht komt die nul hebben… en daar lopen… Dus weet ik niet waar het terecht komt maar ook al heel veel spullen daar gebracht, overigens hebben de voedselbanken dit ook vaak erbij en ernaast als het even kan. Misschien is dat nog een idee ook.

  X

  Like

   1. Ja die waren er dus ook, eigenlijk een soort ring, als je er lid van was en de code op je site had, dan stond jouw site er ook tussen, eigenlijk de voorganger van blogs 😉

    Like

 2. Wat een mooi idee om te doen! Zelf wil ik dat ook altijd doen maar ik vergeet het steeds, haha. Misschien een idee om vanaf nu een pen en papier in mijn tas te houden, voor het geval ik iets tegenkom wat een complimentje nodig heeft 😉

  Like

 3. Lief 🙂 Wat ik ook altijd lief vind: als mensen die je niet zo goed kent oprecht vragen of alles goed met je gaat en even tijd maken om naar je verhaal te luisteren.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.