De Thee tag

foto(60)1Ik had zin om weer een keer een tag in te vullen. De Thee Tag kwam ik op meerdere blogs tegen, maar wie hem nou eigenlijk bedacht heeft heb ik niet kunnen vinden. Ben of ken jij de bedenker, geef het dan gerust door, dan kan ik de juiste persoon de credits geven. De Thee Tag gaat natuurlijk over… thee!

Losse thee of theezakjes?
Losse thee vind ik lekkerder, maar eigenlijk drink ik het maar zelden. Geen idee waarom eigenlijk. Of ja, theezakjes zijn ook lekker, maar een stuk makkelijker en meestal ook goedkoper.

Sterke thee of slappe thee?
Dat hangt echt van de soort thee af. Zwarte thee meestal slap, ik hou niet zo van de nasmaak van hele sterke zwarte thee. Groene en witte thee mogen wel wat sterker vind ik.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Zonder twijfel speculaas. En dan het liefst van die stukken brok, heerlijk. Of appeltaart.

Wat zijn je favoriete merken thee?
Ik heb niet echt een favoriet merk geloof ik. Het verschilt per smaak van welk merk ik hem het lekkerst vind.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Maar goed dat er ‘op dit moment’ bij staat, het wisselt nog al eens. Een favoriet die het al heel lang volhoudt is de Caramelized Pear van Pickwick. De vanille thee van Fairtrade is ook wel één van mijn favorieten, en de groene thee met komkommer en mint van Pickwick drink ik ook graag. Al zal die op het moment dat het echt herfstweer wordt misschien wel vervangen worden door een andere favoriet, ik vind dat echt een typisch zomertheetje.

Uit welke kopjes of mokken drink je het liefst thee?
Ik heb een mok met relief katten, dat is wel één van mijn favorieten. Maar het is geen grote mok. Ik heb ook nog een grijze mok met bloemen, die is een slagje groter en gebruik ik ook graag. Maar ik heb niet zo veel eisen aan een mok hoor. Als hij maar lekker in mijn hand ligt, de thee goed warm houdt en aan de buitenkant niet te heet wordt.

Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen?
Dat zei ik eigenlijk net al, oeps. Hij moet dus aan de buitenkant niet te heet worden, lekker vasthouden en de drank goed warm houden. Bonuspunten als hij er ook nog leuk uit ziet, ik heb een zwak voor dubbelwandige glazen, maar zelf heb ik die niet.

Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Anijs! Munt ben ik ook niet gek op, maar verse muntthee met honing vind ik wel heerlijk, en bovengenoemde variant met komkommer ook. Maar bij de komkommerthee is de munt niet overheersend, eigenlijk proef ik die vrijwel niet. Zoethoutthee ben ik ook niet zo gek op, maar niet te pruimen zou ik dan weer niet zeggen.

Wanneer geniet je het meest van je kopje thee?
Ik drink veel thee als ik aan het werk ben. Koffie vind ik ook erg lekker, maar dat wil ik niet de hele dag door drinken, dus ik drink veel thee en water. Maar als ik in de avond met een boek op de bank zit dan is het echt een momentje voor mezelf, heerlijk.

Drink jij graag thee?

9974

 

13 gedachtes over “De Thee tag

  1. Leuke tag! Bij mij is het heel simpel: ik drink ALTIJD (behalve in een restaurant dan want hier in Colombia hebben ze geen rooibosthee) rooibosthee. Ik neem het mee vanuit NL haha. Ook mijn favoriete mok komt uit Nederland. Zo een grote souvenir mok van de Zaanse Schans. Het handige is dat er zo een rubberen dekseltje op kan om doorheen te drinken, zoals bij koffie weet je wel. Thuis gebruik ik dat nooit maar soms gaat de mok rooibosthee zelfs mee de auto in en dan is dat echt handig 😀

    Like

  2. Inderdaad, deze tag zwerft al een tijdje, is 1 van de eersten die ik ingevuld heb toen ik weer terug kwam op blog, maar ik heb even gekeken, en nee, staat niet wie deze ooit heeft gemaakt, soms kun je dat wel terug vinden als je even google erbij pakt, dat is mij al een paar keer gelukt. 😉

    Ik drink wel graag thee, maar ik pak sneller water, ik weet niet waarom, maar het zetten en zo, het trekken,d uurt mij vaak te lang, whahahaha Daarom heb ik het liefst een pure kruidenthee, welke je ook heel goed koud kunt drinken en meestal is dat wel met een mintje erin juist. 😉

    x

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.