Jeugdsentiment: tekenfilms van vroeger

Op de basisschool keek ik veel meer televisie dan ik nu doe. Tussen de middag, na schooltijd. Ik was echt een buitenkind, maar er waren een paar tekenfilms waar ik graag voor naar binnen ging. Vandaag deel ik er een paar.

Samurai Pizza Cats

Katten die de strijd aangaan met het kwaad. In die tijd had ik nog geen flauw idee van wat anime was, ik vond het gewoon een erg leuke serie. Spannend, grappig, en hé, katten. Ik zou hem best nog eens terug willen zien, volgens mij ga ik hem nu nog leuker vinden dan toen.

Expeditie Berenklauw

De familie Berenklauw reist door Afrika om een documentaire op te nemen. Dochter Eline heeft de hoofdrol in de serie, zij kan met dieren praten en beleeft allerlei avonturen.

Volgens Ginger

Deze serie gaat over middelbare scholiere Ginger, en haar familie en vrienden. Met natuurlijk de normale puberproblemen.

De Bamboeberen

Een serie  over de twee pandaberen Bamboo-Lee en Slo-Lee en het bamboeratje Dah-Lin die elke aflevering een bedreigde diersoort helpen. In hun avonturen nemen de Bamboe Beren het samen met de geleerde rat Know-How en de vriendelijke vliegende draak Ai-Ai op tegen de boosaardige multinational Ratco, onder leiding van Rata Leone.

Welke tekenfilms keek jij vroeger?

9974

13 gedachtes over “Jeugdsentiment: tekenfilms van vroeger

 1. Ik ken het geen van allen. Net na mijn tijd denk ik. Ik was gek op de freggles, vrouwtjes theelepel, Niels Holgerson. En er was nog een serie, volgens mij heette het Jam. Drie meiden die een dubbelleven leidden. Gewone schoolmeisjes, maar ook heel erg beroemd met de band Jam. Of was het Jem? Ik ga eens zoeken of ik daar nog iets over kan vinden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ken ze geen van allen, duidelijk dat jij een stuk jonger bent, ken ze ook niet trouwens van mijn dochter of zo, die keek dan ook weer andere dingen, hahaha.

  Wat was er op toen ik klein was qua tekenfilms: Niels Hogerson of zo, Heidi, Wicki de Viking, Paulus de Boskabaouter, maar dat was poppenspel natuurlijk.

  En nog zoveel meer, Maja de Bij ook nog. Calimero… Alleen op de wereld kwam nog voorbij, vond ik minder leuk.

  X

  Like

  1. Wicki was idd voor mijn tijd, maar ik kende het wel, mijn tante had er een videoband van die we af en toe tevoorschijn haalden. Alleen op de wereld kan ik me ook nog vaag herinneren. En Calimero ken ik idd ook.

   Geliked door 1 persoon

   1. Die laatsten zijn dan ook nog weleens herhaald, Wicki is nu ook een 3d versie van vernieuwd heb ik begrepen en ooit weleens gezien, ziet er niet uit vind ik, hahaha

    Like

 3. Uit de jaren 80 en 90: Candy, Niels Holgerson en vrouwtje theelepel, maar toen was ik nog wel erg jong. Freggels, Looney Tunes en THE ANIMANIACS Snorkels, Joody het hertenjong, Ovide en zijn vrienden, De Gummie beren en My Little Pony, De troetelbeertjes, Dommel, Sinbad en Seabert, Transformers, Maple Town, Dungeons & Dragons,Inspector Gadget, Eek the cat, He-man en de X-man. Boes.
  Oh mijn god, ik keek wel heel erg veel tv. Waarschijnlijk dat het daarom mijn neus nu uitkomt haha. De lijst is nog lang niet af want ik zag net (tijdens het googlen, nog veel meer tekenfilms waar wij altijd naar keken…)

  Like

 4. Ik kijk nog steeds cartoons, eerlijk gezegd. Lang niet alles is voor kinderen…
  Vroeger keek ik op de Duitse zenders de Maus. En Wicki en Maja de Bij, Heidi, Alleen op de Wereld, Candy Candy, Annemarie (meisjesdetective), Pinocchio (man, dat was eng), Sindbad (sindbad, sindbad, sindbad de zeeman uit bagdad, sindbad, sindbad, neem op je reizen ons mee), Jane uit de Jungle, He-Man, She-Ra, Inspector Gadget, Jayce and the Wheeled Warriors, Mask, Transformers, X-Men (die hebben we nu gelukkig op dvd, want oh, wat was die serie leuk :)), Aeon Flux, Beavis and Butthead, Eek the Cat (jaaa, it never hurts to help), eehhh… pfoe. En dan natuurlijk The Simpsons en Southpark. Beide draaien alweer meer dan 20 jaar mee. Ik mis er vast een paar. Het was een rijke tijd, die later jaren 70 en de jaren 80/90.
  Gek genoeg heeft Pokemon me nooit kunnen boeien als tekenfilm … Hmmm.
  (Maar Samurai Pizza Cats was wel iets bijzonders, he?:) ) Rugrats!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.