Toen ging de kookplaat stuk

imageIk zit een paar dagen geleden nietsvermoedend op het werk, krijg ik opeens een mailtje: de kookplaat wordt niet meer warm. En daar begon de ellende…

Alles wat we konden bedenken hebben we gedaan. Resetten, schoonmaken, niets hielp. Hij ging wel aan, maar bleef koud. Toen ik thuiskwam was er inmiddels contact geweest met de leverancier, er zou wel een oplossing zijn maar niet meer dezelfde dag. Oke, dan maar Chinees halen.

De volgende dag konden we langskomen, ze hadden een vervangende plaat die hetzelfde formaat had. Onze plaat was namelijk niet meer te koop, die werden niet meer gemaakt. Met de prijs konden ze ons tegemoet komen, of het akkoord was? Zonder kookplaat kan natuurlijk niet, dus ja, je moet wat. Akkoord dus. De volgende dag kon hij ingebouwd worden, dus nu zijn we voorzien van een mooie nieuwe inductiekookplaat.

Met als gevolg dat onze halve pannenset nutteloos was geworden. Die bleken niet geschikt voor inductie. sommige waren nog geen drie maanden oud, dus daar baalde ik flink van. Gisteren hebben we dus nog een nieuwe pannenset aangeschaft zodat we weer kunnen koken.

Maar get is wel wennen hoor, heel anders dan de keramische kookplaat die we hadden. Komt vast goed, want volgens mij is het een fantastisch ding als we er eenmaal aan gewend zijn. Maar wat een gedoe. Dan besef je pas wat een luxe zo’n kookplaat eigenlijk is!

6 gedachtes over “Toen ging de kookplaat stuk

  1. Luxe niet, als je gas fornuis ermee stopt is het net zo erg, het is lang geleden hoor, dat we op kolen moesten koken, denk ik 😉

    Maar het is gewoon onhandig… dat is het …. Fijn dat het zo snel geregeld kon worden!

    x

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.