Gelezen: De Helse Creaties van Cassandra Clare

tid

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

De Helse Creaties is een serie die bestaat uit drie boeken. Ik las de serie al weer een tijdje geleden, maar was er eerder nog niet aan toe gekomen om de recensie te schrijven.
Na De Kronieken van de Onderwereld wilde ik meer. En zo vond ik deze boeken, met een verhaal in dezelfde wereld, maar dan heel wat jaren eerder.

De IJzeren Engel
Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.
Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen. 

Cassandra Clare heeft me niet teleurgesteld: dit boek leest net zo lekker weg als de andere serie. Je valt meteen in het verhaal en vanaf het begin is het spannend. Leuk is ook dat je bekende namen ziet: de voorouders van de personages uit De Kronieken van de Onderwereld, en onsterfelijke personages die ook in die serie voorkwamen zie je hier terug.

De IJzeren Prins
Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op De IJzeren Engel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt. 
Ook het tweede deel heb ik in één ruk uitgelezen. Het blijft spannend en er blijven nog verschillende vragen onbeantwoord. Door de verrassende plotwendingen wordt het nooit voorspelbaar.

De IJzeren Prinses
De Magister wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.
Als de Magister Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?
Het laatste deel heeft me positief verrast. Ik had verschillende verwachtingen van hoe het verhaal zou aflopen, maar geen daarvan leek op het daadwerkelijke einde. Opnieuw een spannend en meeslepend boek, met in alle opzichten een goede afloop. Een mooie afsluiter van opnieuw een goede serie.

Ik wilde meer en ik kreeg meer, de Helse Creaties is weer een heerlijke serie van Cassandra Clare. Jammer dat hij uit is. Spanning en romantiek, wat wil je nog meer? Echt weer een aanrader voor de fantasy-liefhebbers.
Ik wacht met smart op nóg meer verhalen uit deze wereld.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

6 gedachtes over “Gelezen: De Helse Creaties van Cassandra Clare

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.