Een fijne ochtendrun

adgaegHet hardlopen had door het trainen voor de Vierdaagse even op een lager pitje gestaan, maar nu vond ik het toch wel weer tijd worden om weer iets te gaan doen. Vanmorgen besloot ik om extra vroeg op te staan, zodat ik voor werktijd nog even kon rennen.

Ik had er ook echt zin in vanmorgen, toen de wekker ging was ik meteen klaarwakker en kon ik zonder moeite mijn benen uit bed slingeren.
Buiten was het nog heerlijk fris, maar zeker niet té fris. Het zonnetje scheen een beetje van achter de laag sluierbewolking en het zag er mooi uit buiten. Dat vind ik zo fijn aan hardlopen in de ochtend, de wereld lijkt nog in slaap, er is bijna niemand buiten, behalve een enkeling die nog eerder naar het werk moet dan ik.
Ik begon met een kort rondje, afwisselend rennen en wandelen. Ja, ik merkte wel dat mijn conditie er niet op vooruit is gegaan na inmiddels zo’n drie weken zomerstop en het hardlopen op een lager pitje. Maar het was heerlijk om weer eens te gaan.
Eigenlijk vind ik dat ik het veel te weinig doe, sporten in de ochtend, terwijl dat juist mijn favoriete moment van de dag is om te sporten. Ik vind het fijn om de dag energiek en fit te beginnen. Na het sporten lekker douchen en fris en fruitig aan het ontbijt. Dat zou ik veel vaker moeten doen.
En dat is ook precies wat ik van plan ben, ik wil eigenlijk weer om de dag gaan hardlopen, en op de andere dagen wil ik eigenlijk ook proberen om eerder op te staan om oefeningen of  yoga te doen. Op naar de Dam Tot Dam By Night!

8 gedachtes over “Een fijne ochtendrun

  1. Dat idee heb ik ook altijd, maar dan sta ik op, is het nog zo lekker stil en rustig en zet ik alles open en hoor de vogels en geniet dan al, eerst koffie en voor ik het weet ben ik twee uur verder en moet nog douchen en is de wereld alweer wakker, helaas, hahahaha

    Way to go Jenn! 😉

    X

    Like

  2. Oh heerlijk klinkt dat! Ik wil ook zeker weer een ochtend gaan skaten. Nu nog de fut ervoor vinden… Ben de laatste tijd erg moe en slaap juist wat meer uit om bij te tanken.. Maar ’s ochtends wandelen doe ik wel wat vaker.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.