Gelezen: Houvast van Linda Jansma

9200000006236878Nadat haar man Thijs negen maanden eerder is omgekomen bij een auto-ongeluk, heeft dierenarts Anouk van Merwede haar leven met dochter Amy weer op de rit. Maar dan wordt Aart Buringa, een goede vriend van Thijs vermoord en verdwijnt haar broer spoorloos. Als Anouk een verband probeert te leggen tussen deze twee gebeurtenissen ontdekt ze dat Thijs een groot geheim met zich mee het graf in heeft genomen.

Een thriller van Nederlandse bodem, en een erg goede ook. ‘Houvast‘ is spannend en het onderwerp is heftig en aangrijpend.
Linda Jansma heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het lijkt alsof je het verhaal zelf meebeleeft. Het boek leest vlot weg en houdt je tot het einde vast in het verhaal. Houvast is onvoorspelbaar en wist me te verrassen met steeds nieuwe informatie, tot aan het eind van het boek alle puzzelstukjes in elkaar vallen.
Wat ik wel miste in het boek was een vertaling van de vele Roemeense zinnen die gesproken werden. Van sommige dingen kon je uit de context wel halen wat er ongeveer werd gezegd, maar van andere dingen ook niet. Een lijst met de vertaling, bijvoorbeeld achterin het boek, had ik fijn gevonden.
Verder heb ik niks aan te merken op dit boek. Een aanrader voor iedereen die graag een spannend verhaal leest en heftige onderwerpen niet uit de weg gaat.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

3 gedachtes over “Gelezen: Houvast van Linda Jansma

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.