Gelezen: Turbulentie van Mariëtte Middelbeek

ladynina1Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven vol glamour. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over en waakt ze met harde hand over haar maat 36. De mannen heeft ze voor het uitzoeken. Een baan van 9 tot 5? Een degelijk leven? Sara moet er niet aan denken! Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen. Maar dan wordt er bij haar zus Anouk borstkanker geconstateerd.
Ineens is alles anders. Sara is de enige binnen de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! Ze zit niet te wachten op de verantwoordelijkheid voor een kind en verzet zich er dan ook met hand en tand tegen, maar je doodzieke zus kun je toch niet in de steek laten?
Terwijl Anouk vecht tegen de kanker, probeert Sara met vallen en opstaan te wennen aan het kind dat haar leven op z’n kop zet. En dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven…

Ik had dit boek al een tijdje in de kast liggen, ik kreeg hem al een paar jaar geleden voor mijn verjaardag. Helaas had ik toen net een paar weken daarvoor ‘Single en Sexy’ van dezelfde schrijfster gelezen en die vond ik nogal tegenvallen. Zo kwam het dat ik dit boek in de kast liet liggen, zonder eigenlijk goed te kijken waar het boek over ging.
Maar aangezien ik op dit moment druk bezig ben om alle ongelezen boeken in mijn kast te lezen kwam ook deze natuurlijk aan de beurt. En wat was het jammer dat ik deze zo lang had laten liggen.
Turbulentie is een ontroerend mooi boek. Het is een chicklit, maar geen ‘simpele’. Ik heb het niet droog kunnen houden, en ondanks het moeilijke onderwerp las het toch lekker weg. Her en der wel wat voorspelbaar, maar dat vond ik in ieder geval niet storend.
Wat ik alleen wel storend vond was dat ik verschillende spelfouten tegenkwam in het boek. Dat vind ik in een boek, wat als het goed is meerdere keren is bekeken voordat het gedrukt wordt, eigenlijk niet horen.
Maar dat was eigenlijk het enige. Verder kan ik dit boek alleen maar aanraden. Het heeft mijn ervaring met Mariëtte Middelbeek ruimschoots goedgemaakt.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

4 gedachtes over “Gelezen: Turbulentie van Mariëtte Middelbeek

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.