Gelezen: het Rosie Effect van Graeme Simsion

9200000027267761

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.
Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Meteen na het lezen van het eerste deel, Het Rosie Project, heb ik ook dit vervolg besteld, en die heb ik inmiddels ook al een tijdje uit. Net als bij het eerste deel ben ik er doorheen gevlogen.
Het was weer een heerlijk boek, met natuurlijk de humor die je nog kent uit Het Rosie Project. Ook nu heb ik hardop kunnen lachen om sommige stukken in het verhaal.
Hier en daar was het verhaal wat voorspelbaar, of juist wat vergezocht, maar dat maakte het niet minder leuk om te lezen. Al met al was Het Rosie Effect een mooi, ontroerend en meeslepend verhaal.
Een aanrader als je net als ik genoten hebt van Het Rosie Project. Wel moet ik zeggen dat ik het eerste deel toch beter vond dan het tweede, misschien omdat de ‘verrassing’ er een beetje af was.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

6 gedachtes over “Gelezen: het Rosie Effect van Graeme Simsion

  1. Wat een toeval, ik heb dit boek net deze week gelezen! Ik vond het eerste deel ook net iets beter, omdat het nu minder verrassend was. Toch bleef het aangenaam om te lezen 🙂

    Like

  2. Ik moet nog altijd deel 1 lezen dus ik heb jouw review vluchtig gelezen want ik wil natuurlijk niet alles weten 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.