Gelezen: Afvallen en opstaan van Wieke Biesheuvel

Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar en hun aantal stijgt snel. Tien procent lijdt zelfs aan obesitas (ernstig overgewicht) en Wieke was één van hen. Na tal van waarschuwingen van man en dochter in de wind te hebben geslagen, gaat Wieke uiteindelijk overstag en laat zich inschrijven bij een obesitaskliniek in Hilversum. In Afvallen en opstaan beschrijft ze vol humor, zonder ooit te bagatelliseren, haar ups en downs op weg naar haar streefgewicht. Vol praktische en vooral haalbare tips over hoe je gezonder kunt leven en afvallen.

Wieke Biesheuvel is bekend van de columns in de Libelle, en haar boek is in dezelfde stijl geschreven. Vlot, en het leest als een trein. Met humor geschreven, zonder af te doen aan de ernst van het onderwerp. Ik was benieuwd naar het boek, vooral omdat het natuurlijk iets is wat ik maar al te goed ken, die eeuwige strijd met de kilo’s.
En al bij het eerste hoofdstuk kwamen ze, de tranen. Dat moment dat je beseft dat het voor de zoveelste keer de spuigaten uit loopt en dat er echt iets moet gebeuren, één en al herkenbaarheid.
De rest van het boek heb ik niet meer hoeven huilen hoor. Ik ben gewoon een beetje emotioneel incontinent soms. Om veel stukken in het boek moest ik hardop lachen.
In het boek omschrijft Wieke hoe ze de stap heeft genomen om zich in te schrijven bij de Obesitaskliniek en hoe het haar daar vergaan is. Ze deelt haar ups en downs en je leeft als lezer ontzettend met haar mee.
Extra pluspunt is dat ze ook vertelt over de reizen die ze heeft gemaakt tijdens haar traject. Ze beschrijft haar ervaringen alsof ik er zelf bij was. Heel mooi om te lezen.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die wel eens worstelt met die rotkilo’s, herkenbaar, maar ook heel motiverend om zelf door te gaan en vooral niet op te geven. Maar het is ook een mooi boek voor mensen die zelf het gevecht niet kennen.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

6 gedachtes over “Gelezen: Afvallen en opstaan van Wieke Biesheuvel

  1. Ik ken haar niet, maar ik heb toevallig wel al eerder van haar boek gehoord. Staat al een tijdje op mijn leeslijst, maar kennelijk is het boek zelfs hier in België populair. Het is in ieder geval steeds uitgeleend bij de bieb…
    Leuk om te lezen dat jij er in ieder geval enthousiast over bent!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.