Gelezen: Het meisje in de trein van Paula Hawkins

9200000040419290Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Spuit elf hier hoor, volgens mij heeft zo’n beetje heel bloggend Nederland dit boek al gelezen.Hij stond dan ook al lang op mijn leeslijstje, maar dat is zo’n lange lijst, daar komt voorlopig geen eind aan. Maar intussen heb ik Het meisje in de trein ook uit.
Ik had wat moeite om er in te komen, het verhaal startte wat traag op vond ik. Maar ik ben blij dat ik doorgelezen heb, want toen ik eenmaal over dat punt heen was kon ik het bijna niet meer wegleggen.
Het boek leest lekker weg en het verhaal zit goed in elkaar. Ik werd regelmatig op het verkeerde been gezet, omdat niemand in het boek écht helemaal eerlijk is. Iedereen heeft wel iets te verbergen.
Wel vond ik het af en toe wat verwarrend, omdat het verhaal verteld wordt in afwisselend perspectief van drie vrouwen. Maar dat maakte het tegelijk ook extra interessant.
Al met al een goed en spannend boek met een originele verhaallijn en een antiheld als hoofdpersoon, ook erg verfrissend. Een ritje met de trein zal je altijd aan dit boek herinneren.

 

11 gedachtes over “Gelezen: Het meisje in de trein van Paula Hawkins

 1. Ik heb hem op vakantie gelezen, vooral de 13 uur durende rit in de nachttrein. Erg surreeel haha! Ik vond het een super boek, ik denk er nog regelmatig aan terug. Ook gewoon aan de sfeer waarin het verteld wordt, ik hou er wel van.

  Like

 2. Ik ben ook spuit 11, want ik heb het nog niet gelezen. Het staat wel al op mijn Kindle, maar nu nog de tijd vinden om er ook echt voor te gaan zitten. Je review maakt het in ieder geval al een stuk interessanter dan het verhaaltje van Amazon 😉

  Like

 3. nee je bent geen spuit elf, ik zag dit boek in het Engels dan bij mijn vriendin thuis liggen al, en zij had hem net, en sindsdien, zag ik dat boek opkomen inderdaad, deze vriendin is meestal de hype een stap voor qua boeken en lezen, hahahaha en sindsdien staat ie ook op mijn lijst maar ik vergeet het ook weer, dus als er al een spuit 11 bestaat, zit die hier 😛

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.