Project Kledingkast 2: shopping wishlist

dagar

Een paar maanden geleden alweer heb ik mijn kledingkast eens goed onder handen genomen. Gevolg: een bijna lege kledingkast, dus tijd voor een aanvulling. Maar omdat ik mijn kast niet meer lukraak vol wil stoppen met impulsaankopen maakte ik een wishlist.

Dat mijn kledingkast me niet gelukkig maakte was de reden om eens flink te gaan opruimen. Meer dan de helft van de kleding overleefde de selectie niet. Veel bleef er niet over, maar wel stuk voor stuk dingen waar ik blij van word.
Maar toch, weinig kleding hebben zorgt voor weinig variatie, ik draag veel hetzelfde. Zo jammer dat ik geen volledige nieuwe garderobe ineens kon aanschaffen, haha.

“Wat ik nu wil is gericht shoppen. Goed nadenken over wat ik in mijn kast wil hebben en daarnaar op zoek gaan. Geen tig zwarte jurkjes meer. Geen impulsaankopen die ik ooit ongedragen weg ga doen. Niet meer tijdens de sale alles bekijken en wat ik maar leuk vind in mijn (al dan niet digitale) winkelmandje flikkeren en afrekenen. Wat niet wil zeggen dat ik nooit meer iets zal kopen wat niet op mijn lijstje staat. Ik wil wel iets spontaans kunnen blijven doen. Maar in de basis wil ik op zoek naar kwalitatief goede stukken die ik goed kan combineren, waar ik lang plezier van ga hebben en die bij me passen.”

Dit schreef ik in september, en daar sta ik nog steeds achter. Gericht shoppen dus. En daarom stelde ik een lijst op met dingen die ik sowieso graag in mijn kast zou willen hebben.

♥ Spijkerbroeken: een donkerblauwe, een lichtblauwe en eventueel een andere kleur. Vorm nader te bepalen, als het me maar staat.
♥ Een nette zwarte pantalon, heb ik lang gehad, maar al een tijd niet meer omdat hij echt versleten was. Het is lastig om er één te vinden die zowel lang genoeg als breed genoeg is, voor broeken heb ik volgens mij een heel moeilijk figuur. De meeste pantalons hebben zo’n hoogwatereffect als ik ze aantrek, helaas.
♥ Basic tops met lange mouwen, een zwarte en een (gebroken) witte
♥ Een cremekleurig shirt met wijde hals, het liefst met kant. Lekker wazige omschrijving, maar zoiets had ik dus en tot en met borsthoogte stond hij me geweldig. Het was alleen één van die dingen die veel te kort waren, dus ik zou graag een langer soortgelijk exemplaar scoren.
♥ Een mooie kokerrok
♥ Een blouse
♥ Een net jurkje in een mooie kleur, geschikt voor feestjes maar ook voor casual.
♥ Leuke t-shirts voor in de zomer, die ook leuk zijn onder één van mijn blazers. Komt nog wel, het is nog lang geen zomer.

Met deze dingen in combinatie met wat ik nog over heb zou ik een heel eind moeten kunnen komen. En natuurlijk blijft er ruimte voor spontane aankopen, maar die moeten niet langer de overhand hebben.
De schoenen heb ik in deze lijst, en trouwens ook in de opruiming, nog niet meegenomen, daar ga ik een keer apart mee aan de slag.
Zou een basis garderobe iets voor jou zijn?

19 gedachtes over “Project Kledingkast 2: shopping wishlist

 1. Wat goed zeg! Ja dat zou zeker wat voor mij zijn. Al heb ik wel vaak dezelfde soort kleding aan. Ben niet goed in combineren Haha. Heb ook vrij weinig kleding eigenlijk. De lijst die jij hebt gemaakt is zeker wel handig!

  Like

 2. Ja ik heb een basis garderobe! Maar hij is aan het uitbreiden. Niet wegens plaatsgebrek maar geldgebrek zorgde ervoor dat ik maar enkele stuks had. Deze zomer heb ik rigoreus opgeruimd en nu ben ik op zoek naar leuke vervangers 🙂

  Die witte bloes met kant, volgens mij heeft de C&a nu zoiets hangen 😉

  Like

 3. Met wat je opnoemt kun je eindeloos combineren. Ideaal! En daarbij kan het ook lang mee het is niet (mode)seizoensgebonden deze basics kun je altijd aan. Met accessoires creëer je makkelijk weer een andere look. Een kokerrok zou ik ook wel willen en inderdaad een jurk die zowel voor chique als casual kan anders bestaat bij mij het gevaar dat hij maar paar keer gedragen wordt. Succes met de zoektocht.

  Like

 4. Slim om zo’n wensenlijst te maken! Ik heb ook best wel wat kleren waar het kaartje nog aanhangt, te impulsief gekocht. Ik denk dat dat wel blijft, maar door zo’n basislijst te maken, pak je het toch gerichter aan.
  En accessoires kunnen helpen om meer afwisseling te brengen in je outfits. Die hoeven ook niet zoveel te kosten.

  Like

 5. Ik ken het impuls kopen heel erg goed! Ik heb een tijdje geleden ook mijn kledingkast uitgeruimd, en bij mij is ook een zekere wishlist ontstaan. IHet is nog best lastig hahaha, ik ben zo gewend om te kopen wat ik leuk vind. Hier ook een spontane shopper 😉

  Like

 6. Heel handig om kleding te hebben die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Ik heb nooit echt veel kleding gehad, maar nu ik zwanger ben is het af en toe helemaaaaaal drama (ik pas nergens meer in!). Ik ben nu ook vooral op zoek naar kleding die een beetje tijdloos is en makkelijk te combineren is.

  Like

 7. Ik heb een paar jaar geleden mijn kast leeggemaakt op ca 30 items na. Echte hele basisstukken die ik goed met elkaar kon combineren om veel verschillende outfits te maken. Ik shop nog maar eens per jaar en dan ook vrij gericht. Scheelt veel in de portemonnee en ik koop alleen dingen die ik echt leuk vind!

  Like

 8. kleding, ik hou er van..
  Maar ben er wel langzaam in aan het veranderen…
  kan echt moeilijk dingen weg doen, maar het laatste jaar zijn er echt al 10 tassen uit gegaan, en nog steeds gaat er uit…
  Er komt wel wat bij, maar ben veel kritischer aan het worden

  Like

 9. Ik heb destijds naar aanleiding van jouw blog ook mijn kast opgeruimd. Er mogen nu nog maar maximaal 50 kledingstukken in hangen. Oké, oké, da’s zonder panty’s en sjaaltjes en gedoetjes, maar hey… Ik ben een beginner 😉
  Maar het geeft echt zoveel rust, zelfs in mijn hoofd. Bizar! En ik bedenk nu ook van te voren wat ik ‘nodig heb’ en dat koop ik dan. Verder niks meer. Bevalt me zo goed!

  Like

 10. Ja echt wel, een goede basis is alles, en ik mis nu de broeken ook, en mijn ding is juist andersom, dan heb ik de goede broek voor boven, en dan zijn ze te lang, hahahaha dan struikel ik over zeker 10 cm te lang 😉 Gelukkig kan mijn moeder eventueel inkorten voor mij. Maar een crime is het inderdaad!

  Ik mis dus nu ook spijkerbroeken, heb er eentje, en een nette zwarte broek mis ik ook, ben ook al aan het kijken.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.