#Groeifactor 9: Gewoontes doorbreken

Groeifactor-1024x1024De negende opdracht alweer! Eigenlijk is de challenge deze week afgelopen, bij Dagmar kwam vandaag de laatste opdracht voorbij. Maar ik was een week later begonnen dus mijn laatste komt volgende week.


Het gaat deze week over het doorbreken van gewoontes. Iets waar ik op het gebied van eten eigenlijk al volop mee bezig ben. Met de tips van de diëtiste gaan er gewoontes de deur uit.
Gewoontes zijn makkelijk. Je bent er aan gewend. Het is gemakkelijker om een traktatie op het werk aan te nemen dan om ‘nee’ te zeggen. Het is gemakkelijker om na een lange dag op de bank te hangen dan om te gaan sporten.
Maar het kan ook leuk zijn om gewoontes te doorbreken. Het houdt je scherp, het is interessant. Een nieuwe gewoonte kan minstens zo goed en fijn zijn als je de oude gewoonte doorbreekt. En je bent vaak tot meer in staat dan je denkt.
De vraag van vandaag is welke gewoontes je zou willen doorbreken. En los van de gewoontes waar ik me al op richt zijn er nog wel meer. Ik ga vaak laat naar bed, ben veel online, ik ben eigenwijs en mijn telefoon zit nog net niet aan mijn hand vast gegroeid. Gewoontes genoeg die ik zou willen doorbreken, maar ik kan moeilijk alles tegelijk doen. Eén voor één, dat is beter vol te houden dan alles tegelijk aanpakken. Dus voorlopig houd ik me bij de dingen waar ik al mee bezig was vóór deze opdracht. En als ik dan met zekerheid kan zeggen dat dat geen gewoontes meer zijn, dan kan er een volgende slechte gewoonte aangepakt worden.

Welke gewoonte zou jij de deur uit willen doen?

7 gedachtes over “#Groeifactor 9: Gewoontes doorbreken

 1. hahahaha, meer buiten zijn, ben nogal een binnen mens eerlijk gezegd, maar dat is echt een lastige voor mij hoor, als ik niet hoef dan… Als ik gewoon onderweg ben,geniet ik ook echt van buiten zijn en reizen of wat ik ook ga doen, maar elke dag even een wandeling maken of zo, ik ben uitgekeken op het park bijv…. nu kan ik de fiets pakken en elders heen gaan, maar nee… ook niet zo mijn ding, zou ik wel moeten doen, zomer en winter en lente en herfst. 😉

  X

  Like

 2. Een gewoonte doorbreken houdt je scherp, is interessant. Daar heb je helemaal gelijk in! Vaak zijn we er ons niet van bewust of we hebben er geen zin in, maar het kan je zoveel brengen. Waar zal ik mee aan de slag gaan… even denken… Niet meer de hele tijd op mijn iPhone kijken als ik in de trein zit, maar meer lezen tijdens de dagelijkse treinreis. Vanaf vandaag!

  Like

 3. Mooi geschreven! Een gewoonte doorbreken is zeker een stuk bewustwording, kritisch naar jezelf je gedrag kijken en eraan werken waar nodig. Ik zou moeten stoppen met te laat naar bed gaan.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.