Derby Talk: een update

IMG_3647Inmiddels is het drie maand geleden dat ik voor het eerst stond te wiebelen op mijn skates, en ik begreep dat sommigen van jullie wel benieuwd waren naar een update.
Gelukkig sta ik al lang niet meer zo te wiebelen als die eerste keer. En het is heerlijk om vooruitgang te maken. Iedere week merk ik dat ik weer een beetje sterker ben en dat mijn conditie weer een stukje beter is.
De laatste weken doen we een uitgebreide warm-up met conditie- en krachttraining. Drie kwartier, gegeven door een officiële sporttrainer. Aan de ene kant jammer, want dat geeft minder tijd om te skaten, aan de andere kant juist goed, omdat we gericht trainen onder professionele begeleiding. En dat helpt weer om beter te worden in het skaten.
Ik heb ondertussen ook nieuwe skates gekocht, die zijn al eens voorbij gekomen in een blogje. Ik had eerst hoge, die zaten wel heel lekker en stevig, maar je bent niet echt flexibel bij je enkels. Nu heb ik echte derbyskates, waarmee het ook meteen stukken beter ging toen ik ze voor de eerste keer gebruikte.
Het is me alleen nog niet gelukt om te vallen. Niet expres, en ook niet per ongeluk. En dat is eigenlijk helemaal niet goed, goed leren vallen is één van de belangrijkste dingen om te kunnen. Maar aangezien alles steeds beter gaat zal ook dat vast een keer komen. De beweging maken gaat prima, nu nog tijdens het rijden.
Ik kan wel zeggen dat ik echt mijn sport gevonden heb. Het is super om iedere training weer iets nieuws te leren, steeds sterker te worden en steeds meer aan te kunnen. Het doet pijn de volgende dag, maar het voelt zo goed. Het is de spierpijn echt waard. Ik kan niet wachten tot we echt wedstrijden kunnen spelen.

Nee, dit zijn wij niet, het is mijn bijna-naamgenoot uit Londen. Maar ik vond het wel leuk om te laten zien, wat zou  het leuk zijn om dit te kunnen! Ooit, na wat jaartjes ervaring misschien.

21 gedachtes over “Derby Talk: een update

  1. oh wat leuk! tot en met de foto zag ik je op van die dingen met de wieltjes achter elkaar over de straten glijden… ben benieuwd naar een filmpje van wat jij inmiddels kunt!

    Like

  2. Super dat je dit alleen al durft, ik durf het niet, en al zou ik het wel durven, dan mag ik het nog niet nu. Maar ik heb echt bewondering voor hen die kunnen skaten, ik ben een keer over de kop gegaan omdat er geen rem op zit… ouch!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.