Pimp je water!

IMG_3649Sinds vlak voor kerst ben ik de trotse bezitter van een echte detox bottle. Mijn werkgever was zo aardig om mij en al mijn collega’s er één te geven.
Nu dronk ik altijd al veel water, en vooral in de zomer gooide ik af en toe iets in mijn glas om er wat smaak aan toe te voegen, maar met deze drinkfles wordt het wel heel gemakkelijk om je water iets extra’s te geven. Er zit namelijk een apart reservoirtje in voor de toevoegingen, zodat niet alles los door het flesje ‘zwemt’. Het reservoir draai je vast op de bodem van het flesje, vervolgens draai je het flesje zelf er op en kun je het vullen. Zo krijgt het water een smaakje, en heb je eigenlijk een natuurlijke limonade.
En de lekkerste toevoegingen die ik tot nu toe heb ontdekt deel ik natuurlijk graag met jullie:

♥ Citroen: eigenlijk een open deur, want bijna iedereen zal het schijfje citroen wel kennen als garnering van een drankje op een terrasje. Ik doe twee á drie schijfjes in mijn flesje, dat is ongeveer 750 ml. water schat ik.

♥ Bosbessen: bosbessen geven ook een heerlijke smaak af. Het water wordt ook een beetje paars van. Het heeft iets weg van cassis, maar dan zonder alle toegevoegde suikers en chemische dingen. Bevroren bosbessen kun je ook gebruiken, dan heb je meteen ijsklontjes.

♥ Frambozen: deze doen het ook goed in water, ze geven veel smaak af.

♥ Verse munt: een verrassing in het rijtje. Het leek me nooit lekker, want ik hou ook niet zo van muntthee uit een zakje, maar verse muntthee vind ik wel lekker. In het water bleek het ook een succes, het smaakt heel fris.

Je hoeft het natuurlijk niet bij één soort fruit te laten, combineren kan ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

♥ Aardbei en framboos: samen goed voor een lekker zoet drankje.

♥ Aardbei en citroen: het frisse zure van de citroen en het zoete van de aardbeien vind ik verrassend lekker als combinatie.

♥ Citroen, komkommer en verse munt: een heerlijk frisse combinatie.

En natuurlijk zijn er nog veel meer combinaties mogelijk. Als ze weer verkrijgbaar zijn wil ik het ook eens met kersen proberen. Die moet je wel halveren, anders houdt het ‘velletje’ er om heen de smaak tegen en trekt het niet in het water. Hetzelfde geldt voor druiven, ook dat heb ik nog niet geprobeerd, maar gehalveerd geven ze vast een lekkere smaak aan het water.

Pimp jij je water wel eens op deze manier? Welke combinatie vind jij het lekkerst?

26 gedachtes over “Pimp je water!

 1. Mijn dochter had het over zo’n flesje, maar dan van tupperware geloof ik, of bij Blokker, maar daar kenden ze het ook nog niet, gezien ze dat op de huishoudebeurs had gezien, bla…

  Oh ja, ik heb een 2 liter kan van tupperware en mijn favoriet is dan toch wel de rozenlimonade, ik weet dat is wel limonade, maar dan met jonge klapper erin, klapper is kokos, en dit zijn dan sliertjes, bevroren koop je ze bij een toko… en dan doe je ze in het water en kun je ze ook nog eten als ze eenmaal ontdooit zijn.

  Maar met munt is ook lekker en citroen… limoen ook… aardbeiden en doe maar eens een appel gesneden erin 😉

  Like

   1. Stukjes edelsteen die een paar uur in je waterkan liggen. Het water krijgt hierdoor de energie en (goede) eigenschappen van de edelsteen mee.
    Water heeft een kopiërend vermogen. Je lichaam bestaan voor 60% (?) uit water en zal deze eigenschappen over kunnen nemen. Het klinkt heel zweverig. Je moet er dus wel voor open staan. Maar toen ik mij hier in ging verdiepen vond ik het heel logisch klinken.
    Je moet er maar eens op googelen. 🙂

    Liked by 2 people

 2. ik heb van die druppeltjes met een smaakje. weet even niet hoe het heet… met een paar druppels op een liter heb je al heel veel smaak. vind dat fruit nauwelijks smaak afgeeft. meestal klok ik trouwens snel even een glas kraanwater achterover bij de gootsteen. ook lekker!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.