Tag: de blogspiratietag

Een konijn doet het ook altijd goed als inspiratiebron
Een konijn doet het ook altijd goed als inspiratiebron

Patricia tagde mij voor deze leuke blogspiratietag die bedacht is door andere Patricia. Bedankt voor de tag!

De regels van de blogspiratietag:

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggersblock aan?
Dat verschilt. Op dit moment loop ik over van inspiratie en staat mijn mapje met concepten vol met artikelen die nog geschreven of afgemaakt moeten worden.
Er zijn ook wel momenten waarop ik minder inspiratie heb. Gelukkig duurt dat nooit zo lang.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Vervelend, maar dat kan een keer gebeuren. Ik verplicht mezelf niet om te schrijven, dan sla ik gerust een dag over. Ik schrijf liever even niet dan dat ik ga schrijven om maar iets te kunnen plaatsen. Mijn blog is mijn hobby, ik hoef er niet van te leven en die ambitie heb ik ook niet.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het schrijven van een bericht?
Focus, wat is dat? Nee, zo erg is het ook weer niet, maar ik doe niks speciaals. Ik zit meestal op de bank met de laptop, op de achtergrond draait de tv en naast het wordpresstabje heb ik nog verschillende andere tabbladen open staan. Ik ben sowieso niet zo snel afgeleid als ik schrijf, ook als ik andere dingen dan blogposts schrijf niet. Al zet je me midden op het Keizer Karelplein in de spits, zolang ik stroom heb kan ik schrijven.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Ik heb geen speciale techniek, ik haal inspiratie uit mijn dagelijks leven. Ik schrijf gewoon wat er in me op komt. Soms blijft het in eerste instantie bij een titel, een onderwerp of steekwoorden en komt het daadwerkelijke stukje pas later, soms rolt er meteen een compleet artikel uit mijn toetsenbord. Inspiratie kan wat mij betreft overal vandaan komen.

5. Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?
Ik zet muziek niet speciaal op om inspiratie te krijgen, maar het werkt zeker niet tegen. En soms krijg ik inspiratie door een mooi nummer wat ik hoor, of een specifieke zin uit een nummer.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?
Vaak in bed, helaas, als ik al half slaap. Ik sla dan snel steekwoorden op in mijn telefoon en hoop dat ik de volgende dag nog weet wat ik bedoelde. Maar ideeën kunnen eigenlijk overal wel ontstaan.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Gewoon op de bank. Of in de tuin. Of op bed. Het maakt me echt niet uit.

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het niet meer weet?
Nee, die heb ik niet. Ik wil gewoon doen wat voor mij goed voelt en niet wat een ander mij voorschrijft. Hoewel ik absoluut geloof dat er handige tips in zullen staan hoor, ik ben ook niet anti-blogbijbel. Maar ik heb er geen.

9. Welke bloggers inspireren jou?
Geen specifieke bloggers, want eigenlijk heeft iedereen die ik volg wel iets inspirerends. Maar ik waardeer en bewonder het als je gewoon jezelf bent op je blog.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik geloof niet dat ik nog andere bijzondere inspiratiebronnen heb. Mijn blog is persoonlijk, dus ik haal overal inspiratie vandaan. Dingen die ik leuk vind, dingen die ik meemaak, dingen die ik gedaan heb of dingen die me raken.

En nu ga ik iets doen wat ik niet vaak doe. Deze tag is nog niet zo lang in omloop, dus ik ga hem doorgeven! Ik tag:

* Sammie
* Monique
* Sylvia
* Els
* Danielle

Ik ben benieuwd waar jullie je inspiratie vandaan halen, maar voel je niet verplicht om hem in te vullen hoor!

 

 

22 gedachtes over “Tag: de blogspiratietag

 1. Dank je wel voor het taggen. Ik ga hem zeker invullen leuk :-).

  Jouw antwoorden waren ook erg leuk om te lezen :-). Dat van in bed herken ik, ik kom dat ook op een idee en dan vergeet ik het op te schrijven ;-). Idee vergeten.

  Like

 2. Leuke tag en leuk ingevuld. Zoo herkenbaar om ineens allemaal blog ideeën te hebben als je bijna slaapt. :p Heb meestal een notitieboekje naast me liggen haha.

  Like

 3. Leuke tag, bedankt voor het taggen ;). Mijn beste ideeën komen ook vaak wanneer ik half in slaap ben; altijd lastig om dan nog overeind te komen om het idee op te schrijven haha.

  Like

 4. Leuke tag is dit! Muziek is bij mij ook meer een ontspanner, maar als ik ontspannen ben dan komt de inspiratie wel wat makkelijker, dus in die zin helpt het ook wel.

  Like

 5. Leuk om te lezen, je antwoorden bij deze tag! Ik heb het net als jij, ik ga mezelf niet verplichten iets online te zetten. In het begin deed ik dat wel, maar dan heb je er uiteindelijk geen zin meer in om te bloggen, en het moet juist leuk blijven 🙂

  Like

 6. Leuke tag! Ik zou niet weten waar ik mijn inspiratie allemaal vandaan haal: wat er gebeurt op mijn werk, bij andere blogs, uit boeken, uit tijdschriften, leuke muziek, een mooie quote, … Ik kan wel doorgaan. Overal is wel inspiratie te vinden toch?

  Like

 7. Leuke tag, die kende ik nog niet! Herkenbare antwoorden over het algemeen ook trouwens, zeker die van inspiratie in bed. Ik weet niet hoe vaak ik gedacht heb ‘Oh, daar moet ik écht over bloggen!’ voordat ik in slaap viel, om de volgende morgen geen flauw idee meer te hebben wat dat briljante idee nou eigenlijk was…

  Like

 8. Leuke tag. ik heb hem nog niet eerder gezien.
  Leuke antwoorden ook. Inspiratie komt soms op de meest onmogelijke momenten, zoals inderdaad in bed. Ik heb dat vaak ook nog wel eens onder de douche, minder makkelijk om dan naar je smartphone te grijpen.

  Like

 9. Zo leuk om te lezen! En al die reacties wow, als jullie deze tag ook overnemen geven jullie mij dan ook een seintje? Kan ik jullie toevoegen aan het overzicht.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.