Gelezen: Schrijven, kreng! van Lisette Jonkman

53c72766a12e30.12391496Een boek wat al een tijd op mijn wensenlijstje stond. Nog niet zo lang geleden stond ik er mee in mijn handen en overwoog ik om het te kopen, maar om één of andere reden liet ik het liggen. Achteraf een goed idee, want een paar dagen later hoorde ik dat ik het boek gewonnen had met een winactie van Marieke.
De eerdere boeken van Lisette Jonkman had ik met plezier gelezen, dus ik kon niet wachten tot ik in Schrijven, kreng! kon beginnen. Gelukkig viel hij snel op de mat, en binnen twee dagen had ik hem uit.
Wat een geweldig boek was het. Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op schrijven en hoop ik eens een boek uit te brengen. Het verhaal is er, het moet alleen nog flink bijgeschaafd worden en ik moet nog een einde schrijven.
Ik heb veel kunnen leren van de tips van Lisette. Zo zat ik een beetje in mijn maag met sommige karakters en verhaallijnen die maar niet lekker wilden lopen. Maar dankzij het boek heb ik weer ontzettend veel zin om verder te schrijven, ik barst van de nieuwe ideeën en ik ben druk bezig om mijn belangrijkste karakters verder uit te diepen.
Schrijven, kreng! is heerlijk om te lezen. Humoristisch, herkenbaar en leerzaam. Een echte aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met schrijven. Bonuspunten trouwens voor de geweldige opmaak, dat maakt het boek nóg leuker.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

28 gedachtes over “Gelezen: Schrijven, kreng! van Lisette Jonkman

 1. Klinkt heel goed! Ik loop al jaren met een boekidee in mijn hoofd. Het ruwe verhaal is er met alle wendingen en dergelijke maar zodra ik begin loop ik al vast. Welke vorm zoals tijd of oogpunt gebruiken en dergelijke… pfft. Dus zo’n boek klinkt goed. Moest trouwens ooit voor mijn studie het boek ‘schrijven voor tv en film’ lezen en dat is een heel handig boek ook als je ‘gewoon’ schrijft.

  Like

 2. Heb al meerdere reviews over dit boek voorbij zien komen in bloggerland en ze zijn allemaal positief! Dus moet hem ook maar is lezen denk ik 🙂 Al heb ik niet de ambitie om een boek te schrijven.

  Like

 3. Leuk dat je het boek hebt gewonnen en maar goed ook dat je het zelf niet al had gekocht! Ik heb al veel goede reviews gelezen over het boek, maar op de en of andere manier trekt het me niet echt.

  Like

 4. Sounds good! Ga ik misschien ook nog wel eens geld aan uitgeven 🙂
  Qua een boek schrijven: niet zeuren en doorgaan! Geloof me, het moment dat je hem in je handen hebt, ben je zielsgelukkig 🙂

  Like

 5. Ik ben echt zo benieuwd geworden naar dit boek. Leuk dat je hem hebt gewonnen! Ik vroeg me iets af hé; ik begrijp dat je via Bol.com iets verdient aan de link? Mag ik je vragen hoe dit werkt? Het lijkt mij namelijk ook erg interessant.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.