Mijn persoonlijke alfabet: E

Vitamin-EIn mijn persoonlijke alfabet ga ik het hele alfabet af en geef per letter een aantal woorden die op mij slaan. Deze keer is de letter E aan de beurt.

Eigenwijs – Eigenwijs is my middle name. Dat zal zo’n beetje iedereen die ik ken bevestigen. Soms pakt mijn eigenwijsheid goed uit, soms iets minder goed.

Eten – Ik ben gek op lekker eten. Om te maken maar vooral ook om op te eten. Eten heeft ook lang mijn leven beheerst, en niet in positieve zin. Binnenkort zal er een serie blogs verschijnen waarin ik daar meer over vertel. Ik heb lang een verstoorde relatie met eten gehad. En ik ben er nog niet, moet er vaak nog erg bij stil staan wat ik eet op een dag, maar ik ben op de goede weg, en ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels over het algemeen wel een gezonde relatie met eten heb.

Emoties – Ik ben erg snel emotioneel, dat schreef ik al in mijn zeven feitjes. Ik ben ook hooggevoelig en emoties van anderen kunnen bij mij ook keihard binnenkomen. Soms zelfs zo heftig dat ik de emotie ‘overneem’. Maar dat geldt ook andersom: ik kan intens gelukkig worden van hele kleine dingen, en ook het geluk van anderen komt gemakkelijk bij mij binnen.

Echt – Vroeger droeg ik een masker. Ik was wie ik moest zijn om het beste bij de groep te passen, wie ik moest zijn zodat iedereen me aardig vond. Ik wilde er graag bij horen. Beetje bij beetje is dat masker wel verdwenen. Ik ben wie ik ben, en als het je niet bevalt, jammer dan. Ik hoef niet meer door iedereen aardig gevonden te worden, ik heb wel geleerd dat dat niet kan. Ik hoef niet meer zo nodig bij groepen te horen waar ik eigenlijk niks mee heb. Ik hoef niet met iedereen vrienden te zijn, dat betekent niet dat je elkaar niet mag.

10 gedachtes over “Mijn persoonlijke alfabet: E

  1. Echt zijn, het is niet makkelijk. Ik herken het wel hoor, wat je vertelt. Ik deed het ook. Tot iemand met vroeg: vind jij iedereen leuk dan? Nou neen, waarom zou iedereen mij dan leuk moeten vinden?

    Like

  2. Mooi. En op het juiste moment een masker kunnen gebruiken en hanteren, is misschien wel ook een goede eigenschap als je hooggevoelig bent. Om je een beetje af te schermen. Niet?

    Like

  3. Hooggevoelig zijn is niet altijd makkelijk, maar wat je zegt, je kan er ook je voordeel mee doen. Intens genieten van de hele kleine dingen op een manier waarop anderen dat wellicht of minder doen. Mooi!

    Like

  4. Heel leuk stukje. Ik hoop dat je op een dag ook echt weer 100% kan genieten van (lekker) eten 🙂 En fijn dat het masker af is. Soms zou ik mijn tienertijd opnieuw willen doen, met alle kennis van nu.. zou een stuk relaxer zijn denk ik ^^

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.