Het is nu wel heel echt

De afgelopen twee weken zag ik nog als vakantie. Tenslotte zouden dat als ik wel mijn baan had gehouden ook mijn vakantieweken zijn, dus het leek me wel zo fair en welverdiend om dat zo te houden. Maar nu zijn ze voorbij. Nu is het echt. Ik ben werkloos.
Officieel ga ik dus nu de derde week in. Zo lang ben ik nog nooit werkloos geweest, en dat bevalt me eigenlijk niks. Natuurlijk solliciteer ik. Maar helaas valt het aanbod wat tegen. En als er dan iets is wat bij mijn CV past, dan zijn er natuurlijk meteen meer mensen die reageren. Zo kreeg ik van een bedrijf terug dat ik één van de tweehonderdvijfentwintig was en dat ik helaas niet door de selectie was gekomen. Tja, wat wil je, als je als bedrijf zoveel keus hebt, natuurlijk blijven dan degenen met de meeste papieren en de meeste ervaring over. Als zoveel mensen die baan willen dan hebben ze de luxe om een groot aantal mensen ‘niet door de selectie’ te laten komen. Jammer maar helaas.
Gelukkig ben ik ook ergens uitgenodigd voor een gesprek. In verband met de vakantietijd duurt dat helaas nog een maand, maar het is wel een baan die ik graag zou willen, en het is hoopgevend dat ik, uit de waarschijnlijk ook vele brieven, word uitgenodigd.
Maar vooralsnog zit ik thuis. Gelukkig is daar ook genoeg te doen, ik verveel me niet. Zoals ik al schreef, mijn vakantie is voorbij, nu is het tijd om te werken. Dat betekent voor mij dat ik net als Lief gewoon op tijd mijn bed uit kom iedere dag en lekker in en om het huis aan de slag ga. Kleine en grote rotklusjes aanpakken die al een tijd liggen maar waar we nooit aan toe komen. Nu heb ik er de tijd voor.
En natuurlijk aan mijn lichaam werken. Daar zal ik misschien nooit meer zoveel tijd voor hebben als nu. Dus lekker uitgebreid sporten en gezond en regelmatig eten nu het kan. En zo natuurlijk een ritme opbouwen wat ik vol wil houden als ik weer aan het werk ben.
Dus: niet iedere dag uitslapen en hele dagen achter de laptop en voor de tv hangen, maar regelmaat, op tijd opstaan en doelen aanpakken. Zo kan dit misschien toch nog in zekere zin positief uitpakken.

9 gedachtes over “Het is nu wel heel echt

 1. Vervelend werkeloos zijn, zeker lastig solliciteren op het moment. Heb zelf een jaar thuis gezeten, maar had daardoor wel tijd om pleegopvang op te zetten. Iets wat ik al heel lamg wou, maar wel tijd en aandacht vraagt. En nu ook gastouder, bevalt me prima.

  Like

 2. Regelmaat inbouwen is zeker een goed idee! Toen ik werk zocht maakte ik van werk zoeken mijn “werk” met vooropgestelde doelen als X aantal mails versturen, na zoveel tijd bellen als ik nog geen antwoord had etc.

  Like

 3. Het is heel naar om werkloos te zijn, zeker als je helemaal niet thuis wilt zitten. Ik hoop dat je snel iets vind. Inderdaad, probeer een dagritme aan te houden en ja, gewoon ook het positieve eruit halen! Je hebt nu inderdaad veel meer vrije tijd. Geniet daar ook maar van!

  Like

 4. Oh, ik herinner me je frustratie nog als de dag van gisteren, vreselijk! Ik hoop voor jou dat er zich gauw iets nieuws aandient. En inderdaad, ritme en regelmaat hebben mij erg geholpen in die periode. Dus voor zover je het kunt, gewoon iedere ochtend een beetje op tijd opstaan. Sterkte!

  Like

 5. Ik heb ook een tijdje zonder werk thuis gezeten nadat ik afgestudeerd was. Vooral gewoon alles wat je leuk vind aan blijven schrijven en de moed niet opgeven! Hopelijk komt het met dat gesprek van volgende maand helemaal goed 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.