Augustus mini-bucketlist: let’s do this!

Naamloos12Het is al weer augustus, soms verbaas ik me erover hoe snel de tijd gaat. Deze maand ga ik iets nieuws proberen. In januari en februari hebben jullie al gezien dat ik de maand begon met een aantal doelen. Dit waren doelen op het gebied van afvallen en gezondheid, maar in maart ben ik gestopt met deze doelen. Niet bewust eigenlijk, het is er gewoon ingeslopen. Nu wil ik de maandelijkse doelen terug laten komen in de vorm van een mini-bucketlist. Deze staat los van de echte bucketlist met grote dromen die ik nog wil waarmaken, het zijn kleine doelen die in een maand haalbaar zouden moeten zijn. Het kunnen doelen zijn op het gebied van gezondheid, maar ook hele andere dingen. Iedere eerste van de maand wil ik mijn doelen van de vorige maand evalueren en de mini-bucketlist voor de volgende maand plaatsen. Dit zijn mijn doelen voor deze maand:

♥ Minstens vijf postcrossingkaartjes versturen. Ik heb een tijdje niks gedaan aan postcrossing, maar ik merkte dat ik het toch best miste. Daarom heb ik laatst weer wat nieuwe adressen opgevraagd en heb ik het weer opgepakt. Nu ik geen werk heb zijn buitenlandse postzegels niet mijn eerste prioriteit, maar vijf kaartjes zou toch moeten lukken. Het is zo leuk om kaartjes uit de hele wereld te krijgen.

♥ De slaapkamer helemaal opruimen. En dan bedoel ik dat het niet alleen voor het oog netjes moet zijn, maar echt netjes. Dus ik wil ook alles wat nu achter gesloten deuren ligt uitzoeken en opruimen. De slaapkamer was altijd een beetje het ondergeschoven kindje, als het schoon was was het goed want verder komt er toch niemand. Het had niet echt prioriteit toen ik nog fulltime werkte. Maar nu ik thuis zit en wel tijd heb wil ik het echt gaan aanpakken. Aan het eind van de maand moet de slaapkamer écht netjes zijn.

♥ Minstens vier keer hardlopen. Eerder deze week schreef ik al over mijn onverklaarbare plotselinge hardloopkriebels. Toevallig (of niet…) blijkt de Bodieboost challenge van augustus ook een hardloopchallenge te zijn. Dus ik heb besloten met deze challenge mee te doen en minstens eens per week gewoon te gaan. Vind ik het echt helemaal niks en komt mijn hardloophaat terug, dan blijft het bij een maand, en anders ga ik door. Tenzij ik natuurlijk ergens last van krijg.

♥ Werk vinden. Een logisch doel vind ik zelf, en ik hoop dat het haalbaar is. Ik schreef al dat ik nog nooit zo lang thuis heb gezeten, hoewel het eigenlijk nog niet eens zo lang is. Dus ik hoop echt dat ik ergens in augustus kan vertellen dat ik een nieuwe baan heb.

♥ Minstens drie keer per week sporten. Ook daar heb ik nu ruim de tijd voor, dus ik wil deze maand minstens drie keer per week uitgebreid sporten. Dus geen workout van een paar minuten, maar echt een grote workout, of meerdere kleintjes bij elkaar.

♥ Me strak houden aan Bodieboost. Ik merk dat ik de laatste twee weken de touwtjes wat heb laten vieren. Het was vakantie, regelmaat was ver te zoeken en de lekkere dingen riepen. Ik at soms te veel, maar eigenlijk nog vaker te weinig, maar dan wel de verkeerde dingen. Ik merk het ook aan mijn figuur. Tijd dus om weer wat strenger voor mezelf te worden en daar begin ik vandaag mee.

Hebben jullie doelen die je wil bereiken in augustus?

18 gedachtes over “Augustus mini-bucketlist: let’s do this!

 1. Dat zijn mooie doelen! Hoop dat je ze allemaal gaat halen! Dat opruimen is inderdaad iets wat je vaak uitstelt, maar eigenlijk is kasten uitruimen/opruimen altijd best leuk om te doen vind ik! Ik heb niet echt doelen voor augustus. Ja, niks moet, alles mag 🙂

  Like

 2. Wat een leuke 2-do lijst heb je er van gemaakt!!
  Ik heb voor je gezocht op twee verschillende schijven naar de bestanden voor het hardlopen. Maar ik ben bang dat ik ze of heb weg gegooid, of heb staan op een pc die het niet meer doet
  😦
  Ik kan je er dus niet aan helpen. Hopelijk motiveert het je een beetje door te zeggen dat ik deze maand ook weer ga lopen. 😀 heb al vanaf mei niks meer gedaan. Dus het gaat weer tijd worden!! Ik blijf zelf gemotiveerd door bloggers te volgen die ook hardlopen.

  Like

   1. Daar ga je een heel eind mee komen!! appeltje eitje 🙂
    Het enige moeilijke is soms om daadwerkelijk naar buiten te gaan. Maar als je gaat, ga je vanzelf merken dat het leuk is en wil je steeds meer en verder 😀
    Succes!!

    Like

 3. Leuke lijst 🙂 Heel veel succes met solliciteren!

  Mijn doel: gewoon niet meer moe zijn. Na exact een jaar slaapproblemen heb ik dat wel verdiend. Of het ook gaat lukken is een tweede, maar de afgelopen week was in ieder geval goed, en een goed begin is het halve werk!

  Like

 4. Veel succes dat het gaat lukken. Misschien moet ik ook maar weer eens postcrossing oppakken. Dat van mij ligt al weer bijna twee jaar stil. Te veel aan mijn hoofd en te druk. Ik heb geen doelen voor de komende maand.

  Like

 5. Mooi lijstje! En hopelijk kun je er eind augustus heel veel van afstrepen! Vooral dat je dan een leuke baan hebt gevonden! Ik wil me in augustus ook weer echt aan het bodieboostprincipe gaan houden, hardlopen zal lastig worden gezien wat knieprobleempjes maar stevig wandelen moet wel lukken, dus dan krijg ik op die manier mijn portie beweging wel…
  Succes!

  Like

 6. Fijne bucketlist voor deze maand en sommige dingen zijn ook zeker haalbaar. Het vinden van een baan heb je niet altijd invloed op, maar ik hoop natuurlijk dat het je deze maand gaat lukken!
  Leuk dat je het hardlopen toch gaat proberen. Ik ben benieuwd of het iets voor je is 🙂

  Like

 7. Leuke lijst ! Ik had nog nooit van die postcrossing gehoord, ben dus eens gaan kijken op de website en lijkt me super. Ik ga me ook inschrijven. Verder succes met het vinden van een leuke job. Dat is ook terug een doel van mezelf, want de job die ik had gevonden bleek een meer dan stevige tegenvaller dus ik ben terug huisvrouw. Maar niet getreurd, ik heb ook al veel plannen om mijn dagen op te vullen, net als jij.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.