Favorieten: groente

cauliflower-318152_640Eerder schreef ik al eens over mijn favoriete thee, mijn favoriete muziek en mijn favoriete schrijvers. Vandaag is het de beurt aan mijn favoriete groenten. In willekeurige volgorde.

♥ Champignons. Het zal niemand ontgaan zijn dat ik gek ben op champignons. Door mijn roerei, in mijn pannenkoek, of gewoon als groente bij het avondeten. Heerlijk, je kunt er alle kanten mee op. Ik word niet graag ’s nachts wakker gemaakt, maar als je champignons bij je hebt dan is er een kans dat ik je niet uitfoeter 😉

♥ Bloemkool, daar ben ik ook gek op. Bloemkool is ook een groente waar je veel mee kunt doen, maar het liefst eet ik het gewoon met aardappelen en een stukje vlees, met een lekker sausje erbij.

♥ Sperziebonen, maar dan wel verse, behoren ook absoluut tot mijn favorieten.

♥ Spinazie. Het lekkerst is verse spinazie uit mijn eigen tuin, maar helaas is het daar dit jaar niet van gekomen. Maar ook uit de diepvries vind ik spinazie erg lekker.

♥ Sla, ik eet graag een frisse salade. Vooral in de zomer. Met salades kun je ook heerlijk variëren vind ik. Sla staat wel in de tuin, vijf kroppen wachten nog tot ze groot genoeg zijn om te eten.

Wat is jouw favoriete groente?

11 gedachtes over “Favorieten: groente

 1. Ik ben een hele slechte groenten-eter. Ik houd het meest van rauwe groenten als sla, wortel, witte kool (wel in combinatie), komkommer of witlof (ook in combi). Gekookt eet ik meestal spinazie of broccoli.

  Like

 2. Hier nog zo’n slechte groentevrouw. Ik eet veel rauw, zoals komkommer, sla en ook bloemkool eet ik rauw. Ik eet wel vaak blikgroente. Favoriete groente is echt komkommer. Ik eet denk ik wel drie komkommers in de week.

  Like

 3. Heel jammer dat mijn vriendje er niet zo’n fan van is, maar ik ben dol op champignons. Spinazie is een winner voor ons allebei. Bloemkool met ons mama haar kaassaus. Kilo’s kerstomaatjes en ook veel paprika.

  Like

 4. Ik houd niet zo van groente. Rauwe groenten doen het bij mij het best. Komkommer, sla, paprika, worteltjes. Courgette en aubergine vind ik gebakken overigens wel lekker. 🙂 Verder eet ik wel alles wat mijn moeder op tafel zet, maar lekker vind ik het niet.

  Like

 5. Ik ben ook dol op champignons en op spinazie! Mijn lievelingsgroenten ;).
  Ik probeer zoveel mogelijk te variëren maar dat wil toch niet echt lukken als je bepaalde voorkeuren hebt. Binnenkort maar weer eens bloemkool eten, want dat staat in mijn lijstje van minst favorieten maar moet ook af en toe gegeten worden ;).

  Ik ga er denk ik een ‘room’sausje van maken, met champignons… Dat dan weer wel haha.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.