Favorieten: thee

foto(60)1Op veler verzoek, een nieuw lijstje met mijn favorieten. Deze keer mijn favoriete theesoorten. Dit lijstje zal misschien vaker voorbij komen, want mijn favorieten willen nog wel eens wisselen.

1. Caramelized pear: Thee met de smaak van gecarameliseerde peer en een vleugje kaneel. Heerlijk voor in de winter, maar eigenlijk vind ik deze altijd lekker, daarom staat hij ook met stip op de eerste plaats.

2. Lemon pie: Nog één van Pickwick, een heerlijke thee met de frisse smaak van citroentaart.

3. Groene thee citroen: Nog een citroensmaakje. Ik hou wel van thee met citroensmaak. Deze is er van verschillende merken, het is een gangbare smaak. Ik denk dat zelfs de meeste huismerken deze variant wel kennen.

4. Vanille thee: Vanille thee vind ik heerlijk, maar helaas kom ik hem nog maar weinig tegen. Ik hou helemaal niet van honing, behalve in de vanille thee. Mijn ultieme verzachting voor keelpijn.

5. Rooibos: Je moet er van houden geloof ik, veel mensen die ik ken vinden het niet te drinken. Maar ik ben gek op de verschillende varianten van rooibos thee.

Pickwick had lang geleden ook witte thee in het assortiment, met verschillende fruitsmaken. Heerlijk vond ik ze, maar helaas waren blijkbaar niet veel mensen het met me eens. Ze zijn uit het assortiment gehaald vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Net als de bloedsinaasappel-kiwi thee, die eigenlijk ook in dit rijtje thuishoort, maar helaas ook niet meer verkocht wordt.

Welke thee vind jij het lekkerst?

Advertenties

19 gedachten over “Favorieten: thee

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk om een lijstje met favorieten te zien. En smaken verschillen: want vanille in thee (net als banaan overigens) vind ik dus helemaal niet lekker. Maar die caramelized pear en lemon pie zijn ook een van mijn favorieten. Ik heb ook een tijdje die witte thee gehad, maar ik had nog niet opgemerkt dat ze die niet meer hebben. Wel jammer inderdaad.

  Like

 2. Genmaicha, matcha en brandnetelthee zijn mijn favorieten 🙂
  Ik drink eigenlijk alleen maar losse thee of van verse kruiden. Over mijn losse thee (ook mijn favorieten) heb ik laatst hier een stukje geschreven.

  Like

 3. =O kan jij lemon pie nog vinden? Waar? Waar?
  Dat is namelijk, naast ‘speculaas’, het lievelings-smaakje van mijn man, maar we kunnen hem nergens meer vinden 😉 Bij mij is het toch meer kamille, maar ook caramelized pear vind ik erg lekker.

  Like

 4. Ik haal verse thee in mijn favoriete high tea zaakje. Namelijk toffe-popcorn en karamel-kokos, verder gebruik ik verse kruiden thee voor het naar bed gaan, ook uit hetzelfde zaakje. Verder uit het Tassimo assortiment: groene thee met munt en chai latte. Heerlijke theetjes allemaal en goed ter afwisseling.

  Like

 5. Ik ben gek op rooibos thee. Ik drink dat de hele dag door. Die van Pickwick vind ik lekker. Met name de luxe variant van Pickwick met anijs.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: